Oktober - Occhio - Stall Mahony AB m flera

Bakom stallnamnet döljer sig uppfödaren till Occhio, några trogna kunder hos Paw och hans eget bolag. Tillsammans äger de nämnda Occhio som i oktober startade två gånger och vann båda!


Nuncio-sonen Occhio debuterade i maj med seger i ett breddlopp för Peter Strömberg. Sedan dess har hästen utvecklats mycket och under oktober tog han två fina spets-segrar.

Först blev han Årjängsmästare 2023 och belönades med 100 000 kronor innan man anmälde till Solvalla och där hämtade hem 60 000 en onsdagskväll. Totalt har hästen nu sprungit 238 000 kronor vilket måste vara kanonbra under en premiärsäsong.

Mer kan det faktiskt bli redan på lördag då Paw åker till Bergsåker i Sundsvall med hästen och startar i Klass II över lång distans och autostart. Tyvärr fick han spår åtta…

Stammen på Occhio är intressant då det finns många bra hästar i samma stamtavla. Moderstammen innehåller bland annat San Moteur, som vann Årjängs Stora Sprinterlopp i somras.

Fortsätter hästen att utvecklas som i år så kan han bli hur bra som helst. Han är inte färdig än, men trots det stark som en björn. Här har Paw ett riktigt sparkapital inför 2024.

Grattis och lycka till på Bergsåker!

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se