Januari - Pontiac - Christina Tilp m flera

Christina Tilp är ung men ändå rutinerad inom travsporten, då hon jobbat med hästar i Sverige, Norge och Australien. I Norge har hon vunnit V75-lopp och i Sverige varit fyra i Dam-SM. Under januari hade hon fina framgångar med familjehästen Pontiac och därmed blir hon och övriga delägare i Pontiac månadens hästägare i januari.


Christina har trots sin ungdom synts i våra startlistor i 15 år. Och hon har inte gått spårlöst förbi. Första segern finns noterad 2009 och dagen före nyårsaftonen 2019 vann hon ett V75-lopp i Norge med Lady L.S., som hon ägde, tränade och körde själv. Segermarginalen var en längd och bakom Christina fanns hela Norges kuskelit.

På meritlistan finns också en finalstyrning i Dam-SM 2022. Med Whitelighttrotter från Åmål reste Christina ända till Solänget i Örnsköldsvik och bärgade ett fjärdepris, en tiondel från SM-bronset.

Under åren har Christina jobbat hos flera tränare. Hon har t ex varit hos Thomas Uhrberg i Sverige, Cato Antonsen i Norge och hos David Aiken i Australien, som hade verksamhet både i Melbourne och Sydney.

Nuförtiden är hon amatör i Årjäng, där resan en gång började med fyra ponnyhästar när hon var 12 år. På träningslistan har hon nu två hästar, där Pontiac är den ena och honom äger Christina tillsammans med sina föräldrar och sin bror.

Pontiac har haft krånglande fötter men Christina ser ut att ha hittat rätt med sin häst för i januari har han gjort tre starter och varit bra i alla. De tre starterna har givit en seger, ett andrapris och en matlapp. Summa inkört ca 40 000 kronor.

– Segern kom från dödens i Norge och då vann han lätt. I de två andra starterna har vi sökt ryggar och haft en pigg häst i mål så jag hoppas att han ska vara bra i kommande starter också säger Christina när vi pratar med henne.

Med sådan fin form och så mycket sparat i mål, borde Pontiac och ägargänget ha en ljus framtid.

Grattis och lycka till framöver!

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se