Juni - Remlov - Terje Remme mfl

Terje Remme

Nytt för i år är att vi skriver lite mer om månadens hästägare för att lyfta våra fantastiska och viktiga hästägare lite extra.


Terje Remme är en 74-årig norrman som sedan sex år är bosatt i Karlanda utanför Årjäng. Han har varit intresserad av trav hela livet och har bland annat varit måldomare i Jarlsberg. Första hästen köpte han 1969 och några kanske känner igen Rem Odin som han fram till 2020 tävlade med. Hit till Sverige kom han som pensionär då han ville ha ett bra ställe att träna häst på.

1981 såg han hästen Remma i Östersund och sedan dess har Terje följt den stammen och sett att avkommorna tävlat väldigt bra. Järvsö Rune, Järvsö Blomster och Stjärnblomster är exempel på hästar med den stammen.

Äventyret med Remlov började med att han hyrde och senare köpte fölstoet Remhera av Kenneth Larsson och Iselin Sundberg Larsson i Koppom. Remhera är en helsyster till Järvsö Rune (1,7 Mkr) och en halvsyster till Järvsö Blomster (1,4 Mkr).

Remlov själv är en son till Tekno Odin och Remhera och han föddes i maj 2019. Året efter gick han på bete hos Ove R Andersson och sedan blev han kvar hos Oves svärson Kristian Lindberg.

Terje är inte ensam ägare till Remlov utan hästen ägs också av Terjes bror Steinar, en kusin som heter John och en kompis som heter Jarle.

Remlov var klar för kval och debut som 3-åring men problem med travet gjorde att man satsade på 4-åringssäsongen istället. Det var rätt taktik för idag har han fyra raka segrar. Den senaste togs hemma i Årjäng under midsommar med tränaren Kristian Lindberg i sulkyn. Paret spårade hela vägen och efter att ha avslutad med 25,7 sista halvvarvet var det ingen som hängde med utan han vann med fem längder!

Nästa start sker på Biri den 12 juli och då är det också debut för lillebror Rem Hero som Terje äger med sin bror Steinar och som Terje tränar hemma på gården. Rem Hero gick premielopp ifjol för Selma Lindberg (57,4) och han har i år kvalat för Kristian Lindberg (46,4). Han har efter det finslipat formen i Arvika på ett bygdetrav där han sprang 38,1.

Grattis och lycka till framöver säger vi till Terje och delägarna i kallbloden efter Remhera.

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se