Mars - R.K.Queen - Mikael Viotti

R.K.Queen gjorde tre starter i mars. Ett tredjepris i Karlstad följdes sedan upp med två finfina segrar i Eskilstuna och på Romme. Den senaste i ett Diamantstolopp på STL i söndags. I alla tre starterna har hon gått 13-tider. Hon är med andra ord i sitt livs form - en form som gjorde ägaren Mikael Viotti, till månadens hästägare i mars.


R.K.Queen är bra stammad. Hon är helsyster med Staro Ivy League och Staro Leonardo, som båda är dubbelmiljonärer. Paw Mahony köpte henne på en internetauktion när hon var tre år och sedan delades ägandet upp i andelar.

Efter en halsoperation så har hon fungerat toppenbra som tävlingshäst. Helgens seger var hennes andra seger i Diamantstoet. Den första kom 2022 och konstigt nog så var även den på Romme. En bana där hon trivts bra och vunnit flest segrar i sin karriär. Totalt har det blivit tio segrar. Nio med sin tränare Paw Mahony och en med Ulf Olsson (på Solvalla).

I söndags var det hennes fina spurt över upploppet som var vinstgivande. Paw körde så spårsnålt som möjligt men var ändå ute i fjärde spår när man nådde upploppet. Sista 200 metrarna sprang hon på 10,2 och då var det ingen som rådde på henne.

– Hon är i hysterisk form nu utan att vi ändrat på träningen. Det känns underbart när en häst som varit med så länge fortsätter att utvecklas säger Paw Mahony när vi når honom efter segern.

Ägaren Mikael Viotti har varit delägare under hela tävlingsperioden men har succesivt ökat sitt ägande i R.K.Queen.

– Jag är på semester och kunde därför inte vara på Romme men självklart såg jag loppet på ATG Live berättar Mikael, som numera äger hela R.K.Queen med sin familj.

– Min farbror Lars-Inge Olsson är egentligen anledningen till att jag blev intresserad av travhästar och nu har jag en häst hemma och är delägare i hästar hos Paw Mahony och Jonas Moberg berättar en glad Mikael.

Vi ber att få gratulera!

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se