Februari - Beartime - Stall H o J HB

Bakom stallnamnet döljer sig Helena Edlund och Jörgen Karlsson från Sillerud. Men också delägarna Kjell Ericsson, Alf Albinsson, Håkan Nordblad och Lars Hjalmarsson. I februari vann Beartime ett Gulddivisions-lopp i Örebro, och sådana framgångar måste såklart uppmärksammas.


Beartime är uppfödd av Helena och Jörgen. Mamman är toppstammade Global Ninni och Beartime föddes i just februari 2015. Hästen visade fina takter tidigt och delägarna har varit med under hela tävlingskarriären.

– Jörgen och jag gjorde lite affärer i Bengtsfors när han berättade om löftet han hade hemma och vänligt nog frågade om jag ville köpa in mig berättar delägaren Kjell Eriksson.

Beartime kvalade som 2-åring och som 3-åring vann han i sin tredje start, hemma i Årjäng. Som 4-åring fick han sitt egentliga genombrott med många fina placeringar på V75 inklusive en seger.

– Sedan har han fortsätt att leverera och vi ägare har haft otroligt roligt hela tiden. Varje lite större prestation firas med tårta och kaffe och vi reser så ofta och mycket vi kan för att följa honom säger Kjell.

Beartime har vunnit lopp ända sedan han började att starta 2018. Det blir sju säsonger nu. Totalt har han gjort 83 starter och tagit 11 segrar. Sju på STL. Och han ser ut att utvecklas för varje år.

– Han är en riktig stålman säger Kjell.

Kjell själv vann lopp på istravet redan som 12-åring. I Årjängstravets styrelse var han verksam i 27 år och i 11 av dessa som ordförande. Så nog har han sett en och annan talang på banorna.

– Javisst var Beartime en talang men det Helena har gjort med honom är fantastiskt. Hästen hade inte kunnat ha det bättre hos någon annan alltså fortsätter Kjell.

Kanske var det därför han var så enormt bra i Örebro den 24 februari då han vann Gulddivisionen från bricka 12, efter en raketspurt över upploppet.

– Han flög fram sade Kjell, med lite darr på rösten.

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se