Del 7: Från Elitloppet till Årjängs Stora Sprinterlopp

Igår när anmälningstiden till Årjängs Stora Sprinterlopp 2022 gick ut stod det klart att fjolårets segrare Vernissage Grif kommer till Årjäng liksom Elitloppsfavoriten Don Fanucci Zet. Totalt sett har loppet åter lockat många bra hästar. Hela fyra Elitloppsdeltagare och lika många som var med i Sweden Cup kommer nu till Årjäng. Don Fanucci Zet som av många rankas som Sveriges bästa häst, lottades till bakspår. På lördag vet vi vem som är först i mål och vinner 600 000 kronor.


Don Fanucci Zet, som kördes in i Kila hos Jonas Moberg, vann som titelförsvarare ett av Elitloppets försök tidigare i år. Tyvärr hoppade han sedan i finalen. Revansch blev det sedan i Boden där han vann Norrbottens Stora Pris. Nu siktar han på seger i Årjäng och efter det Hugo Åbergs Memorial.

Alessandro Gocciadoro kommer med titelförsvararen Vernissage Grif, som i ljusa stunder är hur bra som helst. Senast vann han Jämtlands Stora Pris i Östersund. Vernissage Grif får sällskap av stallkamraten Bubble Effe som vann Bergslagsloppet och där fick ett wild card till Årjäng.

En intressant häst är Click Bait. Han och Per Lennartsson trivs ihop och senast vann de Kalmarsundsundspokalen på 09,1ak.

Från Danmark kommer Tycoon Conway Hall och Flemming Jensen. Senast vann han The Red Mile på Åby och innan dess Milemästaren på Tingsryd.

Ytterligare ett wild card har delats ut och det fick hemmahästen Beartime. I Årjäng får han sällskap av Floris Baldwin, Milliondollarrhyme och Usain Töll, som han mötte i Sweden Cup.

Återstår Brother Bill som är hur bra som helst vissa dagar.

Startlista Årjängs Stora Sprinterlopp 2022

1 640 meter autostart

1, Floris Baldwin, Kristian Malmin
2, Beartime, Carl Johan Jepson
3, Usain Töll, Björn Goop
4, Milliondollarrhyme, Fredrik B Larsson
5, Bubble Effe, Jorma Kontio
6, Brother Bill, Magnus A Djuse
7, Tycoon Conway Hall, Flemming Jensen
8, Click Bait, Per Lennartsson
9, Don Fanucci Zet, Örjan Kihlström
10, Vernissage Grif, Alessandro Gocciadoro


Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se