Del 4: Från Elitloppet till Årjängs Stora Sprinterlopp

Under veckan som gått har det körts flera intressanta lopp. Men den stora nyheten, som kom i onsdags, var inte kopplad till att några hästar tävlade. Nej, den stora nyheten var att Daniel Redén i Solvalla podcast avslöjade att han matchar Don Fanucci Zet mot Årjängs Stora Sprinterlopp och sedan Hugo Åbergs Memorial.


Don Fanucci Zet är inte vilken häst som helst. Hans sprintermeriter är finfina. Som 4-åring vann han Sprintermästaren i Halmstad på 09,6ak. Som 5-åring vann han Elitloppet på Solvalla på 08,9ak. De flesta trodde nog att han skulle vinna Elitloppet också i år. Men så blev det inte då han hoppade bort sig i finalen, efter att ha vunnit sitt försök på 09,1ak. Nu senast vann han miljonloppet i Boden. Att Don Fanucci Zet kommer till Årjäng höjer temperaturen rejält!

Varmt och skönt var det i Årjäng i fredags då man körde Midsommarsprintern. Vann gjorde Deep Pockets på 11,2ak. Beartime, som fått ett wild card, tvåa på 11,4ak, efter bra spurt. Trea var Hickothepooh, som ifjol var med i Elitloppet. Beartime har nu fem raka lopp över kort distans och det känns som han är redo för rekordsänkning, igen!

I Kalmarsundspokalen i brukar man köra rejält fort. Ifjol vann Cokstile på 09,1ak. I årets upplaga i söndags gick det precis lika fort. Segrare i år blev Elitloppsfinalisten Click Bait. Närmast slagen var Milligan’s School, som denna gång kördes av Björn Goop. Stefan ”Tarzan” Melander tränar och äger båda hästarna och han fick nu se dem båda rekordsänka. Visst vore det kul om deras nästa start sker i Årjäng.

Vilka Gulddivisioner har man då att välja på framöver? Jo, Gulddivisions-lopp körs närmast på Halmstad, Årjäng och Axevalla. Årjäng erbjuder 600 000 kronor till segraren. I Halmstad (9/7) och på Axevalla (23/7) får segraren 150 000 kronor.

Värmlands störste travtränare är Björn Goop. I hans stall finns flera Gulddivisionshästar. De som tjänat mest är Diamanten (tvåa efter Antonio Trot i Midsommarloppet på 11,0am i lördags) och San Moteur. Kanske anmäler Björn en av dem.

På torsdag spikas startlistorna till Bergslagsloppet på Lindesberg som körs onsdag 6 juli. Vinnaren där erbjuds en plats i Årjängs Stora Sprinterlopp. Anmälan till Lindesberg sker torsdag 30 juni (utländsk träning senast 09.00 dagen före). Vi återkommer så fort startlistan till Bergslagsloppet är klar.

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se