Del 6: Från Elitloppet till Årjängs Stora Sprinterlopp

Italienaren Bubble Effe har varit här i Sverige och gjort bra lopp både som 3- och 4-åring. Som 5-åring har han haft det trögare. Men sist i Finland visade han gryende form då han blev trea efter galopp på nytt rekord. På Lindesberg under onsdagskvällen visade han fortsatt form genom att dirigera Bergslagsloppet från start till mål på 10,9ak. Segern innebar en inbjudan till Årjängs Stora Sprinterlopp, om nye ägaren och tränaren vill.


Bergslagsloppet har körts sedan 1978 och första vinnaren var Sugarbowl Hanover och Berndt Lindstedt. Ja de vann även 1979. På senare år har Daniel Redén och Örjan Kihlström vunnit ofta. Några av deras vinnare är Delicious U.S., Missle Hill och Double Exposure.

Paret Redén – Kihlström hade även chansen i år med favoriten Snowstorm Hanover. Från andra ytter var det också många som trodde att de skulle vinna. Anfallet genom sista kurvan såg bra ut men över upploppet tappade Snowstorm ett par placeringar istället för att fånga in ledande Bubble Effe, (som avslutade sista halvvarvet i 09-tempo).

Alessandro Gocciadoros häst startade från innerspår och där blev han kvar hela loppet, lätt till ledningen och ohotad över upploppet. Segermarginalen skrev till två längder och tiden blev 10,9ak.

Bubble Effe var här och startade som unghäst. Han var fyra i Treåringseliten under Elitloppshelgen  2020. Som 4-åring kom han åter på hösten och vann bland annat ett 4-åringslopp på Solvalla på 10,5ak. I år inledde han med tre plumpar innan en utflykt till Finland visade att storformen var där igen.

Bakom Bubble Effe spurtade Esprit Sisu - gick med i rygg på Snowstorm Hanover genom sista kurvan - bra från tredje ytter till andrapriset och Makethemark var pigg som trea efter sen lucka från invändig resa.

Alessandro Gocciadoros vet var Årjäng ligger. Han var här redan ifjol och vann då Årjängs Stora Sprinterlopp med Vernissage Grif.

- Nu har jag två hästar i det loppet och både Bubble Effe och Vernissage Grif kommer att starta där, sa Alessandro Gocciadoros efter Bergslagsloppet.

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se