Del 3: Från Elitloppet till Årjängs Stora Sprinterlopp

Under helgen har det körts flera lopp där det varit med många hästar som kan vara aktuella för Årjängs Stora Sprinterlopp.


I lördags kördes det ett storlopp i Finland där Per Nordström hade stora förhoppningar för Önas Prince vid anmälan. De grusades lite i spårlottningen då han fick spår åtta bakom bilen. Inte blev det bättre när regnet öste ner och Önas Prince fick lång väg fram. Earl Simon vann till slut loppet, men domarna tittade länge på reprisen. Önas Prince blev till slut sexa i mål. Platserna mellan segraren och Pers häst gick till svenska hästar i form av Oskar L.A., Calle Crown, Night Brodde och Inti Boko.

Några timmar senare var det dags för kvällstrav på Boden. Där vann till slut storfavoriten Don Fanucci Zet. Men först efter att han fick öppna första halvvarvet efter 07,5 för att ta ledningen från Vitruvio (han som vann Oslo Grand Prix 2019). Trots den öppningen var fjolårets Elitloppsvinnare pigg i mål. Detsamma gällde för Born Unicorn som blev tvåa och Phoenix Photo som bärgade tredjepriset.

I helgen var det också anmälan till söndagens STL/V75-tävlingar i Kalmar. Där körs som vanligt Kalmarsundspokalen (1 640 meter och autostart). Stefan Melander har anmält Click Bait och Milligan’s School. Gareth Boko drog spår 1 i ett på förhand jämnt lopp där vi bland annat hittar Racing Mange från framspår.

I veckan som gick så kördes Torsten Janssons Minne i Åmål. Prisutdelaren Birgitta Jansson, dotter till Torsten, fick dela ut pris till Johan A Nilsson och Lucifer Lane som vann loppet för andra året på raken och därmed skaffade sig viktiga poäng.

Vi är framme vid midsommarveckan och trav i Årjäng på Midsommarafton – fredag 24 juni. Då körs bland annat Midsommarsprintern över 1 640 meter med autostart. Anmäld dit är Hickothepooh, som ifjol deltog i Elitloppet. I år har han sökt formen men kanske kommer den nu.

I samma lopp startar också Beartime, som har ett wild card till Årjängs Stora Sprinterlopp. Beartime var idag måndag i Åmål och tränade.

Bergslagsloppet på Lindesberg körs onsdag 6 juli. Anmälan sker torsdag 30 juni (utländsk träning senast 09.00 dagen före).

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se