Del 2: Från Elitloppet till Årjängs Stora Sprinterlopp

Click Bait och Ferrari Sisu var förra veckans vinnare i Bergslagsloppet i Lindesberg och Östgötaloppet, som kördes i Eskilstuna. Den här veckan fäster vi fokus på Jämtlands Stora Pris i Östersund och Oslo Grand Prix på Bjerke. I båda loppen finns tänkbara deltagare i Årjängs Stora Sprinterlopp.


I onsdags kördes Bergslagsloppet på Lindesberg. Vann gjorde Click Bait och Per Lennartsson. Nu när formen är bra så anmäldes hästen till Jämtlands Stora Pris där det tävlas om ett förstapris på 600 000 kronor. 2 140 meter och autostart här och Click Bait har dragit spår två. I loppet hittar vi också Hail Mary (3) och Brother Bill (5). Lördagen blir med andra ord spännande.

Click Bait har varit med i Årjäng Stora de två senaste åren och varit trea och sexa. Kanske blir det tredje gången gillt i år? Hail Mary och Brother Bill har aldrig startat i Årjäng, de kan mycket väl stå inför en premiär på Sveriges vackraste bana.

I lördags kördes Östgötaloppet och det vann Ferrari Sisu och nyblivne Solvallatränaren Conrad Lugauer, som flyttat upp från Jägersro. Conrad hade 45 hästar på Yttersta i fredags och till Eskilstuna åkte han med tre hästar. Två segrar och ett andrapris blev resultatet. Toppform där!

Oslo Grand Prix på Bjerke på söndag lockar med en miljon kronor till segraren. Även här är det medeldistans och autostart. En av de betrodda är Elitloppsfinalisten Stoletheshow och Frode Hamre. Men med i loppet finns också hästar som Get A Wish, Oscar L.A. och Moni Viking. Deltagare från Norge är alltid en extra krydda i Årjängs Stora.

Daniel Redén är titelförsvarare då hans Don Fanuzzi Zet vann ifjol. Efter Elitloppet har hästen hostat och svullnat upp i båda frambenen. Men om DFZ bommar Årjängs Stora så har Redén många andra kandidater. Hail Mary har vi nämnt men i stallet finns också dugliga pållar som Mister Hercules, Missle Hill, Brambling och Amiral As. Då har vi inte nämnt Francesco Zet som Daniel troligen vill starta på lite längre distanser.

Even Elvenes och Johanna Karlin spanar under veckan vidare på tänkbara hästar. Bland annat kommer de fästa sina blickar på Gulddivisionen i Åmål på onsdag. Men deras jobb innebär också att prata med tränare om hästar som kanske inte startar just denna vecka. Och kanske plockar de fram ett wild card så småningom.

 

Bilden: Click Bait och Per Lennartsson efter segern på Lindesberg. Närmst startar man i Östersund. Kanske får vi senare i sommar se ekipaget i Årjäng. Foto: TR Bild.

Hasse Svennehed


infoarjang@arjang.travsport.se