Företagarträffen fredag 12 juli

Fredagen 12 juli kl. 09.00 bjuder Westra Wermlands Sparbank och Affärstravet in till Företagarträffen på Travrestaurangen vid upploppsrakan på Årjängstravet. I år som ett frukostevent med serverad frukost från kl. 08.00.


Företagarträffen på Årjängstravet: Världsläget, världsekonomin och lokal beredskap

Fredagen 12 juli kl. 09.00 bjuder Westra Wermlands Sparbank och Affärstravet in till den stora Företagarträffen på Travrestaurangen vid upploppsrakan på Årjängstravet. I år sker det som ett frukostevent med serverad frukost från kl. 08.00. Moderator för andra året i rad är Ulrica Schenström, politisk kommentator och vd på den gröna och liberala tankesmedjan Fores. Årets tema är världsläget och världsekonomin - vart är vi på väg och hur kan företag i Årjäng stärka sin beredskap.

2024 kallas även Supervalåret. Aldrig har så många människor gått till valurnorna samma år som år 2024. I 64 länder – plus EU – hålls val, vilket innebär att halva jordens befolkning röstar. Samtidigt pågår krig i Europa och ett upptrappat säkerhetsläge i världen. På den ekonomiska fronten håller handelskonflikter mellan Kina och USA på att trappas upp. Hur påverkar utgången av valet i USA oss på hemmaplan.

Ta möjligheten att lyssna på tunga namn om hur läget i världen påverkar företagarna i Årjäng. Hur ser säkerhetsläget ut i världen och hur påverkas ekonomin globalt och lokalt. Vilka utmaningar står vi inför och vad behöver vi hålla koll på framåt. Hur kan den lokala beredskapen stärkas.

Samtalen inleds med en nationell panel som tar ett bredare perspektiv på världsläget och världsekonomin. Där finner vi:

Laura Hartman, doktor i nationalekonomi och tidigare chefsekonom på LO

Patrik Oksanen, säkerhetspolitisk expert och medlem av Kungliga Krigsvetenskapsakademien

Därefter följer en panel med tunga profiler från det lokala näringslivet, som lyfter de lokala förutsättningarna, möjligheterna och utmaningarna:

Maria Axelsson, ny vd Westra Wermlands Sparbank sedan maj. Maria Axelsson har många års erfarenhet i banken på andra poster och goda kunskaper om den lokala ekonomin och företagarnas ekonomiska förutsättningar.

Mikael Swartz, vd Lennartsfors AB och vice ordförande i Nordmarkens Näringsliv. Med sina erfarenheter från lokalt företagande på en global marknad har Mikael Swartz en god förståelse för de lokala förutsättningarna.

Josefin Johansson, delägare FJ Bygg AB. Som delägare i ett väletablerat familjeföretag med erfarenhet från både privata kunder och offentliga sektorn har Josefin Johansson en god kunskap om den lokala marknaden i västra Värmland. FJ Bygg AB bygger också den nya Travskolan för Årjängstravet.

 – Den världsordning som vi länge har vant oss vid är nu hotad. För att kunna navigera framåt måste vi förstå hur globala förändringar får lokal påverkan och reflektera över vår roll i det hela, säger Ulrica Schenström, moderator för Företagarträffen.

Johanna Karlin är travbanechef för Årjängstravet och uttrycker följande om årets upplaga av Företagarträffen:

- Samarbetet med banken kring Företagarträffen betyder mycket för oss och är verkligen en höjdpunkt på året. Vi är lyckosamma som får ha Ulrica Schenström som moderator och hon skapar förutsättningarna för paneldiskussioner både ur ett globalt och lokalt perspektiv. Alla intresserade är välkomna och i år gör vi träffen för första gången till ett frukostevent.

Westra Wermlands Sparbank är Årjängstravets samarbetspartner sedan lång tid tillbaka och så här säger bankens nytillträdda vd, Maria Axelsson:

- Årjängstravet är ett av Västvärmlands starkaste varumärken och lockar tusentals besökare till Årjäng, det gynnar oss alla som invånare och näringsidkare. Självklart vill vi som lokal bank vara med och stötta och bidra. För mig blir det extra spännande att vara en del av panelen som ska diskutera stora globala händelser som också påverkar företagen här i Årjäng med omnejd.

Utöver möjligheten att lyssna på kunniga paneldeltagare om det aktuella läget är Företagarträffen även en möjlighet att träffa lokala företagare och samhällsintresserade, utöka kontaktnätet och byta erfarenheter med varandra.

Datum: 12 juli 2024

Tid: 08.00 Frukost

         09.00-11.00 Företagarträffen

Plats: Travrestaurangen vid upploppsrakan på Årjängstravet

Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan senast onsdag 10 juli

 

Varmt välkommen till Företagarträffen på Årjängstravet den 12 juli!

 

Kontaktuppgifter:

Johanna Karlin, Travbanechef Årjängstravet
Telefon: 0573 63 85 61
E-post:
johanna.karlin@arjang.travsport.se

 

Cecilia Björkengren, Marknadschef Westra Wermlands Sparbank
Telefon: 0570-848 77
E-post: cecilia.bjorkengren@wwsparbank.se

Anmälan Företagarträffen fredag 12 juli

 


infoarjang@arjang.travsport.se