Månadens hästägare maj - Maija Rajala

6-åriga B.A.S.Philip gjorde sin första start i livet i april och fortsatte sedan raskt med tre starter i maj. Utfallet blev en seger, ett andrapris och en prisplacering. Hästen ägs och tränas av Maija Rajala från Värmlands Nysäter.


Maija och sambon Emil Sillén har varit med i travsporten länge. Vi ser dem ofta tävla framgångsrikt med kallblod. Ifjol till exempel hade de ett bra år med Fina Boelito. Hemma i stallet har de åtta kallblod och sju har förnamnet ”Fina”.

”Philip” kvalade i mars på en 40-tid innan han debuterade som femma på 34,6 med Emil i Årjäng i april. Så var den snygge valacken med den fina vita manen också tävlingshäst.

Den framgångsrika månaden maj inleddes med att Dagfinn Aarum och ”Philip” var tvåa på Momarken. Emil åkte sedan till Lindesberg och bärgade ”Philips” första seger i livets tredje start. Från bricka ett ledde de varje meter av loppet genom att dra i ett jämnt 33-tempo. Segern blev enkel.

Maj avslutades med en matlapp på Färjestad. Dagen förstördes av en galopp, men spurten över upploppet var det inget fel på. I juni har han nu visat att galoppen i Karlstad var en tillfällighet genom att åter vara tvåa med Dagfinn Aarum.

Fortsättning följer för den fuxe snyggingen med den vita manen.

Vi ber att få gratulera!

Hasse Svennehed

Publicerad måndag 10 juni 2024. infoarjang@arjang.travsport.se