Månadens hästägare juni – Robert Erlandsson

4-åriga Indiana Downs gjorde bara en start i juni men det räckte gott och väl då hon stack i väg till Solvalla och tog en lätt seger på nytt rekord. Nästa start blir på Axevalla där hon ska starta i kval till StoChampionatet.


Indiana Downs är efter Conway Hall-sonen Great Challenger. Mamma till Indiana Downs är en dotter till Needles’n Pins, som Lutfi Kolgjini bland annat vann både korta och långa E3-finalen med. Morfar till Indiana Downs är för övrigt Viking Kronos. Så stammen är det inga fel på.

Hon såldes som nummer 44 på Åby Yearling & Mixed Sale 2021, där Kristian Lindberg ropade in henne för 120 000 kronor. Ägare är Robert Erlandsson från Söderköping.

– Jag hade aldrig ägt häst innan jag köpte en andel i Rikstravet och Conrads Wilhelm. På så vis kom jag i kontakt med Kristian Lindberg i Årjäng. Nu tyckte jag det var dags för en helt egen häst och jag skickade förslag till Kristian som lyckades köpa henne på Åby berättar Robert, som bor i Söderköping.

Hon debuterade ifjol som 3-åring på hemmaplan som 3:a på 17,9m innan hon vann på Färjestad. Dock så var det fem månader mellan starterna.

– Hon lovade mycket som 3-åring men tyvärr hade vi otur med skador efter båda starterna berättar tränaren Kristian Lindberg.

I år har hon startat kontinuerligt. Två starter i april där hon var 2:a och 3:a följdes upp med en start i maj och en i juni, där hon vann i båda. Senast på Solvalla sprang hon 14,3m, vilket är den åttonde snabbaste segertiden av ett 4-årigt sto över medeldistans i år.

- I år har hon fungerat bra och hon är anmäld till StoChampionat-kval. Vore roligt om vi kom dit då Roberts dröm alltid har varit att ha en häst i StoChamionatet säger Kristian Lindberg.

Robert har inte bara Indiana Downs utan äger också andelar i flera hästar i Kristians stall.

Vi säger grattis och önskar lycka till framöver!

Hasse Svennehed

Publicerad fredag 5 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se