Här är hemmahästarna i V75-loppen på lördag.

Hasse Svennehed har pratat med de som ska ut i V75 på lördagen och nedan finner du en startkommentar.


V75-2 (lopp 6), nr 5 Xanthis Galaxy – Peter Strömberg

– Hon har inte varit ute på ett tag då jag letat passande lopp. Men hon har tränat som vanligt. Positivt är att vi äntligen fått ett bra läge. Om hon får en bra resa så brukar hon avsluta bra säger Sören Persson som tränar.

V75-5 (lopp 9), nr 11 Max Orlando – Paw Mahony

– Det var ett tag sedan han startade och han gör det alltid bra när han kommer åter, men läget här är bedrövligt säger Paw Mahony som från spår 11 siktar på en matlapp.

V75-5 (lopp 9) nr 12 Pontiac – Ole Johan Östre

­– Pontiac har i år kommit vidare från alla sina problem och har kunnat starta kontinuerligt. Dessutom utvecklats sig hela tiden. Vi har siktat hit och han är formtoppad. Men spåret gör att vi ligger lågt säger Christina Tilp.

­ – Han är stark och numera startsnabb. Spurten senast på Färjestad var kanonbra och han får nu gå med amerikansk vagn för första gången fortsätter Christina.

V75-7 (lopp 11), nr 3 Missing Tooma – Paw Mahony

– Gör det bra alltid, vann ett billigt lopp sist på Momarken senast, men han gjorde det på ett bra sätt. Känslan är att han närmar sig toppformen. Spår tre var bra och med googles öppnar han bra som kan ge ett fint läge invändigt och om han blir femma har han gjort det kanonbra, då detta är ett helt annat motstånd än han mött tidigare.

V75-7 (lopp 11), nr 6 Beartime – Carl Johan Jepson

– Vi kollade upp han efter senaste starten och det var inget fel på honom. Sedan dess har vi tränat på och han går fort två gånger i veckan och är pigg. Jag har en bra häst som är startsnabb men han möter också andra bra hästar och spåret kunde vara bättre säger Helena Edlund som låter glad och förväntansfull inför lördagens start.

Hasse Svennehed

 

Publicerad onsdag 10 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se