Lykke och Emilia vann i Östersund

PonnyElitVeckan (PEV) är det inofficiella landslagslägret för Sveriges ponnytravkuskar. Dit bjuds några av de segerrikaste ponnytravkuskarna från landets travbanor in en gång om året för att utvecklas, umgås och tävla. Vid torsdagens och lördagens tävlingar i Östersund blev det tre segrar till Årjäng genom Emilia Lohman och Lykke Våler Bodin.


Segerfirandet kunde starta redan i torsdags då Slätthans Victory och Emilia Lohman var först i mål i PEV-mästaren 2024 för kategori B. Slätthans Victory som genrepat med seger hemma i Årjäng kom formtoppad till Östersund där han vann på nytt rekord. Äger gör Emilias syster Mathilda och det var också hon som körde i genrepet. I Östersund kunde Emilia som också tränar vinna med sex längder. Fortsättning följer garanterat.

Senare på torsdagskvällen var det dags för nästa seger till Årjäng, då Lykke Våler Bodin segrade med Ängdalas Kanel. Denne seger var hästens första för i år och den togs med ”många längder”.

Nästa seger skulle inte dröja länge då Lykke och Ängdalas Kanel vann Stiftelsen Järvsöfaks Ponnylopp, kategpri B, två dagar senare. Målfoto behövdes inte då segermarginalen var sex längder! Stiftelsen Järvsöfaks pris till segrande kusk var fint då de bekostar PonnyElitVeckan på Wången nästa år för Lykke.

Foto: Tom Jönehag 

Hasse Svennehed

Publicerad måndag 1 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se