Till Start Express – nyhet från Årjängstravet

Till Start-projektet, där målet är att få din häst till start har drivits på ett bra sätt av Svensk Travsport i fem år. Nu har Årjängstravet i samarbete med Even Elvenes uppfunnit något nytt kallat Till Start Express. 


– Vi har många hästar i regionen som inte startar och genom att satsa på ett tillägg med tre träningstillfällen i mars och april tillsammans med Dagfinn Aarum hoppas vi kunna hjälpa fler att starta under 2024 berättar Even Elvenes.

Till Start har blivit mycket populärt och 2023 hade Svensk Travsport 540 deltagare runt omkring i Sverige.

– Årjängstravet har alltid jobbat mycket bra med Till Start och att de nu krokar på Till Start Express ska bli intressant att följa säger Annette Jansson, som är projektledare på Svensk Travsport.

 

Vad är då Till Start Express?

– Ett tillägg du kan välja om du vill där Dagfinn Aarum, tränare till flera Derbyvinnare i Norge och som segrat i 4 000 lopp, hjälper alla deltagare under tre söndagar den 24 mars, 7 april och 28 april berättar Even.

Vid varje tillfälle börjar vi med en samling på stallfiket innan vi kör ut på banan. Vi välkomnar alla typer av hästar och aktiva med licens hos oss eller i Åmål fortsätter Even som kommer att vara koordinator för Till Start Express.

Även praktisk teori och samtal kring träning och balansering ingår i Express. Hovslagare kommer att delta som stöd till coachen. Tillsammans hjälps teamet åt för att hästarna ska nå startlinjen under 2024.

 

Hur anmäler man sig?

Anmälan Till Start görs här

Vill du vara med på Till Start Express så kontaktar du sportkontoret på Årjängstravet, senast 20 februari. 

Fotnot:

Till Start innehåller precis som tidigare år en fysisk coachträff med Per K Eriksson och Bo Milton i Årjäng. Årets datum är söndagen den 12 maj. Dessutom tio digitala föreläsningar under mars tom december.

 

Mer info finns här:
https://www.arjangstravet.se/sport/for-aktiva/till-start/

 

För mer information kontakta:
Even Elvenes
Koordinator för Till Start Express
00 47 900 91 486

Publicerad måndag 5 februari 2024. infoarjang@arjang.travsport.se