Golfkrogen ska driva Travrestaurangen på Årjängstravet

Golfkrogen som uppmärksammats lokalt men även nominerats till ”Bästa Golfrestaurang” under två år har slutit avtal med Årjängstravet om samarbete under 2024. – Vår verksamhet har vuxit succesivt, och att nu satsa tillsammans med travbanan på Travrestaurangen känns helt rätt då vi tror att det konceptet vi fått till på Golfkrogen även kommer att passa bra på Travrestaurangen. Golfkrogen har även blivit populär utanför golfkretsar då vi har lockat företag till att ha sommarfester och prova på att spela golf säger Jonas Ljunggren som är ägare till familjeföretaget Årjängs Golfkrog.


Det som 1995 startade som en liten korvlucka ute på golfbanan har idag vuxit till en stor verksamhet där man förutom aktiviteterna under golfsäsongen nyligen för andra året i rad arrangerade julbord som blivet mycket uppskattat.

– Idag har vi 13 säsongsanställda och vår personal ser precis som vi fram emot travdagarna i Årjäng berättar Jonas.

Årjängstravet tävlar under 2024 från april till oktober med fokus på juli då man kör Stortravet med STL och V75.

– Vi är enormt glada för samarbetet med Golfkrogen säger Johanna Karlin, travbanechef i Årjäng. Den restaurang- och eventverksamhet som de byggt upp på Golfkrogen är imponerande och att vi och våra travgäster ska få ta del av det även hos oss känns kanon.

Totalt arrangerar man 15 tävlingsdagar i Årjäng under 2024 och Travrestaurangen med nya restauratörerna kommer att satsa på att hålla öppet de större travdagarna som start.

– Vi kör två travdagar varje månad, utom i juli då vi har tre. Stortravet som en del av Hästkraftshelgen med dubbeltrav blir i år fredag 12 juli då vi har kvällstrav och lördagen 13 juli då vi kör Årjängs Stora Sprinterlopp och Erik Perssons Memorial berättar Johanna och lägger till att Travrestaurangen i ny regi kommer öppna söndag 21 april, i samband med GS75.

Arbetet med vad man kommer erbjuda pågår för fullt. Men redan kan man avslöja några av sina satsningar.

 – Vi satsar lite extra på två fredagar. Fredagen den 24 maj är det kvällstrav och då kör vi en ”Hans och Hennes-kväll” där halva restaurangen säljs till män och halva till kvinnor. Fredagens den 12 juli har vi buffé och livemusik med Pia Pihlgrens, som har gästat Bingolotto. Lördag 13 juli när det är stortrav med V75 förväntar vi oss en kanondag med full restaurang som vanligt. Vi kommer tillsammans med Årjängstravet också fortsätta utveckla utbudet av mat och dryck på utomhusområdet avslutar Jonas.

– Vi anpassar utbudet efter vilken typ av tävlingsdag vi arrangerar berättar Johanna Karlin och välkomnar alla till första tävlingsdagen för året som sker onsdagen den 10 april då man kör ett lunchtrav och till premiären för nya satsningen på restaurangen söndagen den 21 april.

För mer information kontakta:

Johanna Karlin
Årjängstravet
073-834 17 76

Jonas Ljunggren
Årjängs Golfkrog
073-313 23 95

Publicerad fredag 16 februari 2024. infoarjang@arjang.travsport.se