Ungdomsstipendium till Frida Johansson

Vid Sleipners ordförandekonferens i helgen i Hudiksvall fick Frida Johansson från Årjäng ta emot Sleipner och Agrias Ungdomsstipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till förkovran inom kallblodssporten.


21-åriga Frida Johansson har visat framfötterna under flera år. Först lokalt men lite av ett genombrott i lite större sammanhang fick hon just i Hudiksvall ifjol då hon vann finalen i Järvsöfaks UngdomsCup med lånegodset Borkvinn S.K.

Nu var Frida tillbaka i Hudiksvall igen. Hon fick tillsammans med den andra stipendiaten Erika Rosén Eriksson kliva upp på scenen och ta emot blommor och diplom från Agrias Karin Samuelsson.

Men runt Frida slöt också Marita Arvidsson upp. Marita är ordförande för riksstyrelsen. På plats fanns även Oskar Kylin Blom som är ledamot i riksstyrelsen och tränaren till Borkvinn S.K. Sist men inte minst Johan Lindqvist som också är ledamot i riksstyrelsen.

– Det var trevligt i Hudiksvall och jag är så glad för stipendiet. Jag har inte bestämt än vad jag ska göra för pengarna men det får bli något lämpligt i hästvärlden. Dessutom fick jag vara med på deras konferens under hela helgen. Speciellt intressant var att få en insyn i Mattias Stenbys arbete med att skriva propositioner sa en glad Frida Johansson när vi nådde henne under måndagen.

Fotnot: Frida och Erika valdes ut av en jury bestående av Johan Lindqvist från Sleipner och Karin Samuelsson från Agria.

Hasse Svennehed

Publicerad tisdag 27 februari 2024. infoarjang@arjang.travsport.se