Beartime vann på V75 igen!

Beartime vann i lördags ett Gulddivisionslopp och 150 000 kronor, när STL och V75 gästade Örebro. Efter en lugn inledning avancerade han framåt i tredje spår knappa varvet kvar och efter en kanonspurt över upploppet vann han enkelt. Beartime fortsatte nu den tradition som stjärnorna Boett och Frances Marie inledde när lördagsspelet startade för 50 år sedan. Och det är med sådana stjärnor han snart kan jämföras.


Beartime tränas i Sillerud av skickliga Helena Edlund. Hästen har för henne vunnit 11 lopp varav sju på STL. Alla sju segrarna har tagits under vintermånaderna december tom mars. Totalt har han startat 53 gånger i så kallade rikstotolopp och varit på prispallen i 20 av dem – sju segrar, tio andrapris och tre tredjepris. Segerkuskar har varit Örjan Kihlström en gång och lördagens kusk Carl Johan Jepson vi sex tillfällen.

Beartime har blivit en populär lördagshäst då han varit oerhört flitig och framgångsrik. Han har vunnit på STL under fem år. 2019, 2020, 2021, 2022 och 2024.  Bäst betalt, en kvarts miljon, har det än så länge blivit i Silverdivisionens final på Solvalla 2022.

I och med segern i lördags gick Beartime över 3 miljoner kronor i intjänade pengar. Första miljonen nådda han vid V75-segern på Mantorp i februari 2021. Andra nådde han när han vann Gulddivisionsloppet på Momarken i Norge 2022. Och jubileum nummer tre kom i lördags, vilket samtidigt innebar att han nu har dussinet fullt i starter där han tjänat 100 000 kronor eller mer. Och med raska steg närmar han sig Holy Water vad gäller vinstrikaste avkomma till Pastor Stephen.

Beartime är stålmannen som bara verkar bli piggare och piggare för varje år. Så lätt som han avgjorde i lördags så drömmer säkert ägargänget om fler segrar. Och det med rätta för det var med spänstiga steg han flög fram över upploppet. Siffror från ATG visar att han avslutade 1.07,2 sista 200 metrarna. Snabbast med råge av alla hästar i hela omgången.

Hasse Svennehed

Foto: TR Media 

Publicerad tisdag 27 februari 2024. infoarjang@arjang.travsport.se