Beartime vann Steinlagers Äreslopp

Sillerudshästen Beartime är i toppform. Sist var han tvåa på Åby och svenska V75. Idag lördag reste han till Norge och vann på norska V75. Loppet han segrade i var Steinlagers Äreslopp på Momarken. Ledningen från start till mål var segerreceptet.


Beartime hade spår fem bakom bilen idag och ingen kunde utmana honom om ledningen. Sedan blev det lugnare tempo fram till upploppet där Beartime och körande Carl Johan Jepson gled ifrån de övriga och landade på 11,5ak.

– Han sprang enkelt till ledningen och sedan var han aldrig hotad sa en glad Helena Edlund, som tränar, när jag nådde henne på telefon på lördag kväll.

Hästens tränas lugnt mellan starterna, men han ser ut att bara bli bättre och bättre. Idag tog han sin 12:e seger och hästen så oerhört mjuk och fin ut.

– Vi hoppas på en inbjudan till Paralympiatravets final sa Helena Edlund när vi till sist pratade kommande starter.

Paralympiatravets final körs på Åbytravet lördagen den 4 maj. Loppet är ett Grupp I-lopp med 10 startande hästar och 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

– Jag har flera wild cards i bakfickan och Beartime är en av de hästar jag tittar på. Han var bra hos oss senast och han vann lätt i Norge idag säger Jon W Pedersen, som är VD och sportchef på Åby.

Wildcard kan ges till: 1) Häst som är i träning i utlandet, 2) Svensktränad häst som startanmälts till deltävling och 3) Svensktränad häst som varit prisplacerad i Grupp I-lopp under 2024.

– Nästa lördag efter Jägersro lägger jag pusslet hälsar Jon till sist.

Vi håller tummarna för att Helena ska få ett samtal från Jon med en inbjudan.

Och grattar till dagens seger.

Hasse Svennehed

 

 

 

 

Foto Hesteguiden

Publicerad lördag 13 april 2024. infoarjang@arjang.travsport.se