Månadens hästägare augusti

Tor Andersson från Åmotsfors har varmblodet Magic Image i träning hos Tom Horpestad. Dessutom äger han kallblodet och egna uppfödningen Hagens Ingo, som tränas av Stian Eilefsen, på Momarken. Båda dessa hästar vann lopp under augusti och Tor är nu månadens hästägare i augusti.


Hagens Ingo är en 3-åring efter Järvsöfaks-sonen Norheim Järv som var 4:a i Svenskt Kallblodsderby 2012. Vem som vann? Jo omöjlige Tekno Odin! Mamma till Hagens Ingo är Tors eget sto Tangen Vår.

Hagens Ingo har tävlat omväxlande i Norge och Sverige. I juli spände man båden och anmälde till Kriteriekval på Dannero, där det dock blev galopp. Revansch blev det sedan på Lindesberg, i början av augusti då Hagens Ingo vann med tre längder på 29,6 för Ole Johan Östre.

När Hagens Ingo hade visat vägen avslutades augusti med att Magic Image på månadens sista dag kunde ta sitt livs första seger i Örebro, för sin tränare Tom Horpestad.

Magic Image (Magic Tonight – Fabulous Image) har tidigare varit i träning hos Robert Bergh och Markus B Svedberg, men sedan i mars finns han hos Tom Horpestad och där verkar han trivas bra, då han hos Tom tagit sin första seger och justerat ett par personliga rekord.

Segern i Örebro togs efter snabbstart, vilsam resa i vinnarhålet och fin spurt när luckan uppenbarade sig i början på upploppet. Pigg häst i mål och ny seger till Tor var ett faktum.

- Startsnabb och bra häst som har gjort sina bästa lopp i rygg på annan häst i de starter han gjort hos mig berömmer Tom.

Tor föder upp egna hästar men han köper också någon då och då. Magic Image är ett exempel på travare som köpts i år. Ett annat intressant nyförvärv är Hoa Hoa, som är efter Smedheim Solan och Uggla i Mossen.

Grattis och lycka till framöver säger vi till Tor och hans hästar!

Hasse Svennehed

Publicerad måndag 11 september 2023. infoarjang@arjang.travsport.se