Dubbla SM-guld till Årjäng?

I helgen vann Lea Mattson Svenskt Ponnytravderby på Jägersro i Malmö. Till helgen avgörs två Svenska Mästerskap i Östersund. Där har Isabella Eriksson, Lea Mattson och Ella Kihlgren chansen att bärga dubbla SM-guld till Årjäng.


Monte SM kategori A 2023 är Östersunds första lopp på lördag. Där startar från innerspår bakom startbilen 12-åriga stoet Ofelia med Isabella Eriksson i sadeln. Isabella är född 2011. I år har hon deltagit i 13 lopp, tio i monté (travridning) och tre i trav. En seger har det blivit då hon vann ett montélopp i Åmål i augusti. Ofelia är en finsk häst som då och då reser till Sverige och tävlar här. Senaste starten skedde i Boden i juli och då vann hon.

Monte SM kategori B 2023 är Östersunds tredje lopp på lördag. Här har vi två ekipage att hoppas på. Dels Lea Mattson med Fandra och dels Ella Kihlgren med Mycella.

misselea.jpg

Lea Mattsson är född 2009 och mycket rutinerad. Hon har vunnit hela 32 lopp i år och senast så vann hon Svenskt Ponnytravderby på Jägersro. Prisutdelare var Maria Croon, som är VD på Svensk Travsport och Anders Källström som är ordförande för Svensk Travsport. Lea vann detta SM ifjol på hemmaplan med Micklo Nick. Nu ska hon försvara den titeln med Fandra som genrepade med seger i Eskilstuna i senaste starten.

Ella Kihlgren är född 2009. Hon har nu chansen till årets tredje seger. De två första har hon vunnit på Färjestad och Örebro i monté med Harley Super Nova. På lördag hoppar hon upp på Mycella, som hon har tre andrapris med. Ett i juni, ett i juli och ett i augusti. Den senaste tvåan på Solvalla!

ellak.jpg

Lycka till i SM alla tre!

Hasse Svennehed

Publicerad torsdag 7 september 2023. infoarjang@arjang.travsport.se