Derbyvinst till Årjäng?

På söndag körs Svenskt Ponnytravderby på Jägersro. Ett av de största loppen i Sverige för ponnyhästar. Två kuskar med licens i Årjäng reser till Malmö för att försöka vinna loppet. De är Lea Mattsson och Olivia Mahony.


Lea Mattsson är född 2009 och en av Sveriges mest framgångsrika inom ponnysporten. Ifjol vann hon 52 lopp och ett SM-guld. I år har det än så länge blivit 31 segrar på 96 starter. Lea kör Tusens Gold-Etta M, som ägs och tränas i Mariestad. Detta är en häst som Lea är van att köra och med henne har Lea vunnit åtta lopp i år. Chanserna till en framskjuten placering i Derbyt på söndag, kanske tom vinst, anses goda då Leas häst har det bästa rekordet av alla startande. Ett rekord hon satte i senaste starten.

Olivia Mahony född 2013 började köra ponnylopp ifjol och har inte kommit lika långt i karriären. I år har hon kört elva lopp och vunnit tre. Hela nio placeringar bland de tre första imponerar. Oliva har med sig egen häst till Jägersro. Sally, som hästen heter går alltid bra och även hon noterade sig för ett nytt rekord i senaste starten.

sally.jpg

Svenskt Travderby 2023 kategori A körs 11.20 på söndag. Loppet visas live på Jägersro Trav på Facebook.

Hasse Svennehed

 

Publicerad fredag 1 september 2023. infoarjang@arjang.travsport.se