Beartime till SM på Åby

På lördag körs Svenskt Mästerskap på Åby i Mölndal. Loppet heter sedan ifjol även Olle Goops Pokal och är ett av de större loppen i Sverige. Segraren får en halv miljon, hederspriser, täcke och lagerkrans, samt skrivs in i historieböckerna. I årets upplaga hittar vi bland andra Aetos Kronos, Borups Victory, Brother Bill, Power och Hail Mary i startlistan. Men också Beartime från Årjäng och Sillerud, från startspår ett.


Beartime var mycket bra ifjol då han bland annat vann en Silverfinal i STL på Solvalla och ett Gulddivisionsförsök på Momarken innan han tog sig till final i Sweden Cup och sedan putsade autorekordet till 10,6k som fyra i Årjängs Stora Sprinterlopp.

I år vann han årsdebuten på Axevalla i mars och sedan dess har han mest startat i Gulddivisionslopp. I skymundan har han gjort bra insatser mot tuffa gäng, där han i varje lopp varit prisplacerad. I näst senaste starten var han trea i ett sprinterlopp på just Åby där han putsade rekordet till 10,4ak.

Totalt har Beartime vunnit tio lopp, tre av dessa på Åby. Vi håller tummarna för att Helena Edlund-tränade Beartime ska klara sig bra i Svensk Mästerskap 2023.

Startlista lopp 11, Svensk Mästerskap 2023, Åbytravet lördag 30 sep

2 640 meter, autostart

Nr, Häst, Kusk

1, Beartime, Carl Johan Jepson
2, Power, Robert Bergh
3, Aetos Kronos, Johan Untersteiner
4, Husse Boko, Gustav Johansson
5, Diamanten, Björn Goop
6, Borups Victory, Daniel Wäjersten
7, Brother Bill, Magnus A Djuse
8, Hail Mary, Örjan Kihlström
9, Barbro Kronos, Markus B Svedberg
10, High On Pepper, Jorma Kontio
11, Phoenix Photo, Ulf Ohlsson
12, Rackham, Christoffer Eriksson

Hasse Svennehed

Publicerad onsdag 27 september 2023. infoarjang@arjang.travsport.se