Höstmöte och information

Trots dåligt väglag samlades cirka 25 personer på Travmuseet i tisdags kväll för höstmöte i Nordmarkens Travsällskap. Efter lite mat och ett snabbt höstmöte fokuserade man på tre intressanta informationspunkter där Marita Arvidsson berättade om vad Svensk Travsports styrelse jobbar med, Even Elvenes fortsatte med att belysa lokal statistik och berätta om tävlingsdagarna 2024 innan Bosse Eriksson och Sandra Edvardsson gav oss en inblick i status för nya travskolan, som nu byggs på stallbacken.


Marita Arvidsson berättade ingående och intressant om hur hon och övriga i styrelsen för Svensk Travsport jobbar och med vilka ärenden. Hon berörde bland annat travets framtidsagenda, insikten om de långsiktiga trenderna, prioriterade områden och aktuellt på Svensk Travsport. Att via Marita få denna direktrapport från hur frågorna hanteras i travsportens högsta organ kändes bra.

Even Elvenes fortsatte sedan och han hade med sig färsk sportstatistik. Många kurvor och staplar för hela Sverige men också en del där han isolerat Värmland/Dal eller bara Årjäng. Intressant och som vanligt gäller det att sortera och försöka första varför en del pekar åt rätt håll och andra inte.

Tävlingsdagarna för 2024 är också nyligen ”klara” och Even informerade om hur man arbetat fram nästa års schema som innehåller lika många dagar som ifjol. Två tävlingsdagar per månad med två veckors mellanrum varje månad utom i juli då det är tre travdagar.

Sist så informerade Bo Eriksson och Sandra Edvardsson om nya travskolan som nu börjat att byggas. En satsning på framtiden som ska stå klar under 2024.

 

Hasse Svennehed

Publicerad torsdag 2 november 2023. infoarjang@arjang.travsport.se