Månadens hästägare februari

Leif Turesson och Pia Jadesand - Maggan Jade


Nytt för i år är att vi skriver lite mer om månadens hästägare för att lyfta våra fantastiska och viktiga hästägare lite extra.

Maggan Jade ägs av två travprofiler från Årjäng. Leif Turesson och Pia Jadesand. Det är även de två som är uppfödare till Maggan Jade.

- Jag frågade Pia och hon nappade på mitt förslag berättar Leif när vi besöker honom på hans kontor, tio meter från stallet.

Pappa till Maggan Jade är kanske Europas hetaste hingst, Maharajah. Mamma är Re Panderosa, som en junisöndag 2009 satte rekordet 13,7ak för Per Ludvig Nilsen här i Årjäng.

Travprofilen Leif Turesson är het nu. Han har haft häst i 55 år och kommer från en riktig travsläkt. Tidigare i februari fyllde han 70 år och Vollanfaks som han deläger nådde nyligen en miljon kronor i insprungna pengar. Av dessa två skäl fick han nyligen blomster på Årjängstravets travgala.

Maggan Jade går från klarhet till klarhet. Redan i årets andra lopp på hemmabanan tog hon årets första seger genom att spåra hela vägen. I årets andra start var hon trea på Bjerke på 15,5ak i ett V75-lopp. På så vis har hon bara i februari förstärkt sin prissumma med 22 334 kronor.

- Maggan är startsnabb, men inte beroende av ledningen, reglerbar och fin på alla vis och nu äntligen har hon en riktigt bra form myser Leif.

- Hon har gått jättebra ända sedan i oktober och Pia och jag siktar närmast på en start på Momarken den 18 mars berättar Leif.

Då hoppas vi att raden med bra prestationer fortsätter. Ska man döma efter stallformen för tränaren Per Ludvig Nilsen, så kommer det att gå bra i starterna framöver också.

Hasse Svennehed

Publicerad fredag 10 mars 2023. infoarjang@arjang.travsport.se