Del 3: Från Elitloppet till Årjängs Stora

Alessandro Gocciadoro är travtränare i Italien. Men han har en filial här i Sverige och i helgen var han till Bjerke i Norge och vann med toppstoet Clarissa. Hon vann på 10,0ak och imponerade rejält. – Jag håller henne som en av väldens tre bästa ston och Alessandro siktar med henne till Årjäng berättar Even Elvenes.


Clarissa är ett 5-årigt sto som nu startat 30 gånger och varit bland de tre första 23 gånger! I april var hon på Färjestad och vann på 11,0am som var nytt banrekord. I söndags vann hon på 10.0ak vilket nu är hennes rekord.

Årets upplaga av Oslo Grand Prix kördes också på Bjerke i söndag. Segern gick till Hades de Vandel, tvåa efter en mycket bra spurt var Oscar L.A. och Joakim Lövgren.

Men det fanns fler storlopp att bevaka i helgen. Jämtlands Stora Pris i Östersund kördes i lördags. Här vann Elitlopps-finalisten Hail Mary på 10,4am. Hail Marys tränare har tidigare sagt att han kommer till Årjäng med minst en häst. Kanske blir det Hail Mary, som nu tar en minipaus efter ett hårt schema. Eller blir det Francesco Zet som startar i Boden på lördag.

En annan som siktar mot Årjäng är Click Bait, som var tvåa i Östersund.

Racing Brodda vann sin första Gulddivisionsseger i Åmål i onsdags. Från Åmåls 800 meter långa bana travar STL sommartrav vidare mot Tingsryds bana som är 1 609 meter. Där hoppas man på fartfest i Tingsryd Kommuns Rekordlopp för Gulddivisionen. Mest betrodda är Gooner, Hell Bent For Am och Dats So Cool.

Förutom Norrbottens Stora Pris körs även Kymi Grand Prix i Finland på lördag.

Even Elvenes och Johanna Karlin spanar under veckan vidare på tänkbara hästar.

Bilden: Alessandro Gocciadoro siktar mot Årjängs Stora Sprinterlopp med Clarissa. Foto: TR Media

Hasse Svennehed

Publicerad tisdag 13 juni 2023. infoarjang@arjang.travsport.se