Järvsöfaksveckan med Årjängsinslag

Det är dags för Järvsöfaksveckan, som i år körs 29 juli till 6 augusti. Under veckan finns det starka Årjängsinslag då Frida Johansson tagit sig till final i Järvsöfaks UngdomsCup på Hagmyren och Reidun Böhns uppfödning Re Alkapital kvalat in till Svenskt Kallblodskriterium för 3-åringar.


Frida Johansson tog sig till finalen genom att vara tvåa i uttagningsloppet på Lindesberg med delägda Dine Lotta. Frida är därmed en av tolv finalkuskar på Hagmyren i Hudiksvall på lördag. Där kör hon Borkvinn S.K. åt Oskar Kylin Blom. Redan på fredagen får hon vara med om en rundvandring på Jan-Olov Perssons gård, lunch med alla finalisterna på Hagmyren och sedan ett öppet seminarium kallat ”Kallblodssnack”. Man startar med ett inspirationsföredrag om träning av kallblod med Oskar Kylin Blom och Mats E Djuse. Sedan fortsätter man med att Jan-Olov Persson och Tor Martin Moe ger åhörarna sin erfarenhet av kallblodsträning.

Järvsöfaksveckan körs i år 29 juli – 6 augusti på följande banor: Hagmyren 29 juli, Solänget 31 juli, Bollnäs 1 augusti, Gävle 3 augusti, Östersund 4 augusti, Rättvik 5 augusti och Dannero 6 augusti. De klassiska loppen för 4-åringarna körs på Östersund medans Dannero tar hand om 3-åringarnas klassiska lopp. Och det är på Dannero som Re Alkapital är en av finaldeltagarna som ska kämpa om 500 000 kr, lagerkrans, segertäcke, hederspriser och evig ära.

Re Alkapital är efter Pydin och han är Pydins första vinnare. Mamman heter Fryd og Gammen och hon har också lämnat Re Finans som var trea i Kriteriet ifjol. Re Alkapital var trea i uttagningsloppet på Dannero. Han sprang 28,4am och på det är han snabbaste svenskfödda 3-åring i år. I finalen startar han från spår 10.

Lycka till Frida och Re Alkapital!

Bild: Overvik Prinsen vinner före Bokli Leo och Re Alkapital med Henrik Svensson blir trea.

Hasse Svennehed

 

imagebc95b.png

Frida Johansson Årjäng.png

Publicerad torsdag 27 juli 2023. infoarjang@arjang.travsport.se