Månadens hästägare januari

Nytt för i år är att vi skriver lite mer om månadens hästägare för att lyfta våra fantastiska och viktiga hästägare lite extra.

Bröderna Johan och Anders samt pappa Sune Danielsson har en häst ihop. De äger och sköter Listas Sirena och hennes framgångar i början av året gjorde att trion röstades fram till månadens hästägare i januari. De som stod för utnämningen var Årjängstravet och Hästägarföreningen på banan.


Listas Sirena (Love You - Sparkling Pellini) köpte man på en auktion när hästen var ett och halv år.

  • Vi gillar att köpa hästar på auktion för då vet man vad man får förklarar Johan.

På hemmaplan så delar man på ansvaret. Hästen står hos Sune, Anders skor och Johan tränar. Ett koncept som varit lyckat.

  • Hon har gått bra men vi tror att hon inte visat allt än då hon tränar bättre än hon tävlar säger Johan.

Men i januari var Listas Sirena sylvass. Först var hon fyra i ett V75-lopp på Bjerke i Norge. Sedan vann hon och Tom Horpestad ett lopp på Färjestad. Segermarginalen var hela sex längder!

  • På Färjestad gjorde hon ett av sina bästa lopp berömmer Johan.

Listas Sirena hur hittills vunnit fyra lopp, varav tre med Tom Horpestad. Det är också han som kör när hästen på torsdag gör sin nästa start.

Familjen Danielsson kan det här med hästar. De har sedan tidigare haft fina framgångar med t ex Peder Mykla och Goldomaster.

  • Vi har satsat på varierad träning och hästarna har gått bra avslutar Johan.

På lördag är för övrigt Listas Sirena nominerad i kategorin årets varmblodiga sto när Årjängstravet har sin hästgala. Det är med andra ord en spännande vecka för familjen Danielsson.

Hasse Svennehed

Publicerad tisdag 21 februari 2023. infoarjang@arjang.travsport.se