Månadens hästägare november

M.P.Atle - Lars-Olof Ottosson

Kallblodet M.P.Atle föddes upp i Umeå men ropades in på Kriterieauktionen 2021 av Åmålstravets ordförande Lars-Olof ”Lasse” Ottosson. Ifjol gick ”Atle” premielopp och kvallopp och i år har 3-åringen gjort succé på banorna. Under november var han extra flitig och startade tre gånger. Resultatet ett tredjepris, ett andrapris och en seger. Dessutom på tider som få 3-åringar klarat i år!


Till sin tränare Kristian Lindberg kom ”Atle” bara några dagar efter auktionen. Kristian har sedan stått för inkörning och uppträning. I höstas debuterade ”Atle” hemma i Årjäng och han visade direkt att han var startsnabb och förnuftig. Att han var tvåa på en bra tid var sekundärt.

– Vi vill tävla länge med våra hästar och vi var väldigt nöjda efter den debuten berättar Lasse.

Sedan följde två raka segrar på hemmaplan innan vi var framme vid november månads framgångar. Den 6 november var ”Atle” och Kristian tvåa efter spårande Peggblixten på nya rekordet 29,7. Ännu fortare gick det på Jarlsberg där han var trea för Vidar Hop på 29,0 den 18 november. Månaden avslutades med att Kristian och ”Atle” tog sig en tur till Rättvik den 26 november och där vann Sleipner Dalarnas Silverpokal och 50 000 kronor.

– Vi var på plats och extra stolta var vi att han visade att han räcker till mot tufft motstånd sa Lasse nu några veckor efteråt.

Förväntningar har det alltid funnits på snygge ”Atle” då pappan heter Tekno Odin och den norska mamma-stammen är finfin. Där hittar vi bland andra trippelmiljonären Wik Stjernen, dubbelmiljonären Lauvin och ett helt gäng hästar som sprungit in över en miljon kronor.

Hemma hos Lasse och sambon Lena Karlsson handlar det mesta om trav.

– Lena tränar fyra varmblod men vi har också köpt oss en norsk kallblodsmärr som vi nu avlar på. Till våren hoppas vi på en fölunge efter Tekno Odin berättar Lasse.

Till våren hoppas de också att ”Atle” inleder en ny bra säsong.

– Vi har gjort bokslut för i år då ”Atle” får ta igen sig lite nu säger tränaren Kristian Lindberg. Men nästa säsong hoppas vi kunna vara med i lite större sammanhang. Atle är faktiskt näst snabbast av alla 3-åringar i Sverige över medeldistans med voltstart säger en nöjd Lindberg.

Grattis och lycka till framöver!

Hasse Svennehed

Publicerad torsdag 7 december 2023. infoarjang@arjang.travsport.se