Trio från Årjäng goda ambassadörer

Hästar och aktiva från Årjäng gör då och då lite extra avtryck bland travfolk i Sverige och Norge. Under vårt tävlingsuppehåll efter eventet Hästkraft Årjäng i mitten av juli är det speciellt tre segrar utanför Travrike som satt oss på kartan. I tur och ordning: Millmighty och Paw Mahonys V75-seger på Jägersro, Frida Johanssons seger i Järvsöfaks UngdomsCup på Hagmyren och Remlov och Kristian Lindbergs seger på Rättvik, som betydde sjätte raka för kallblodet från Årjäng.


Millmighty – Jägersro tisdag 25 juli
Att Millmighty är bra och speciellt på långa distanser det har vi vetat länge. Men att han så otroligt charmigt och skickligt skulle klä av det internationella gäng han mötte i Malmö Stads Pris, kom ändå lite överraskande. Hästen var inte i närheten av att förlora och körande Paw Mahony kunde långt före mål göra segergest bakom en pigg häst. Segermarginal på 10 längder i V75-debuten! Den kvällen pratade alla om Hail Mary som vann Åbergs och Millmighty.
 
Frida Johansson – Hagmyren lördag 29 juli
Att aktiva från Årjäng kvalar in till diverse riksfinaler händer ganska ofta. Men att sedan vinna finalen är inte lika lätt. Men det var vad Frida Johansson, en av våra mest rutinerade ungdomar, gjorde i Järvsöfaks UngdomsCup under Järvsöfaksveckans första dag på Hagmyren. Järvsöfaksveckan som arrangeras av Stiftelsen Järvsöfaks samlar i Järvsöfaks UngdomsCup de bästa från ett antal uttagningslopp. I startlistan fanns bland andra Magnus A Djuse och fjolårets segrare Mats E Djuse. Så att ta sig till final och som uppladdning med övriga finalister få besöka Jan-Olov Perssons gård och där lyssna på intressanta seminarium var bara det en upplevelse för Frida. Inte blev det sämre när hon inför nästan 4 000 personer och TV-publik med lånegodset Borkvinn S.K. säkert vann finalen på nytt rekord. Segerhästens tränaren Oskar Kylin Blom såg lätt chockad ut. Frida Johansson själv fällde en tår och hennes mentor Gunnar Kylén måste ha sträckt lite extra på sig.
 
Frida Johansson Borkvinn S.K. pris.jpg
 
Remlov – Rättvik måndag 31 juli
I Årjäng har vi en tradition med bra kallblod. Listan är lång. Kanske har vi nu en ny stjärna på gång. Toppstammade Remlov (Tekno Odin-Remhera), nära släkt med Järvsö Blomster, Stjärnblomster och StoKriterievinnaren Majblomster, har oerhört mycket spring i benen. 4-årige Remlov har varit hos Kristian Lindberg sedan han var unghäst. Efter fem segrar på hemmaplan och i Norge reste Kristian till Rättvik och bärgade en ny seger. Från tillägg var Remlov redan i ledningen efter första sväng. Väl där släppte han ingen över bron och segermarginalen blev fyra längder. Förr eller senare kommer det säkert en förlust, men denna jättetalang ska det bli oerhört intressant att följa den närmaste åren.
 
remlov 6 segrar.jpg
 
Hasse Svennehed

Publicerad tisdag 15 augusti 2023. infoarjang@arjang.travsport.se