Isabell Eriksson – hästskötare med bra meriter!

Hon växte upp i Vemdalen i en hästfamilj. Hon har utbildat sig på Wången. Hon har jobbat hos Daniel Redén och där skött Conrads Rödluva. Hon har fått Stig H:s Skötarstipendium och varit den skötare som haft flest vinnare på V75 under ett år. Sedan i somras är hon sambo med Paw Mahony och nyligen vann hon lopp på Solvalla. Låt oss presentera Isabell Eriksson, 27 år.


Isabell växte upp i Vemdalen där pappa Åke och mamma Pia hade hästar. Isabell och tre år äldre systern Marika fick redan som små hjälpa till i stallet och blev tidigt vana vid hästar. Idag driver Åke och Pia ett stall nära Bergsåker i Sundsvall där de tränar nio travare. Ifjol vann de tolv lopp och hittills i år har det blivit fem segrar.

Döttrarna Marika och Isabell har båda körlicens och kör lopp flitigt. På Solvalla i tisdags (8 augusti) hände något väldigt speciellt då båda systrarna vann lopp. Först vann Marika och Gilmore Trot ett amatörlopp som var ett uttagningslopp till K-G Bertmarks Minne på Jägersro. Några lopp senare var det Isabells tur att segerdefilera, då hon vann med Paw Mahonys Max Orlando, i ett försök till Guldklockan. Frågan är om två systrar någonsin vunnit lopp på Solvalla samma dag förr?

Vägen till segern på Solvalla har för Isabells del gått via utbildning på Wången (Travsportens eget gymnasium) innan hon 2015 började arbeta hos Daniel Redén. Där jobbade hon i fem år och skötte topphästar som In Toto Sund, Conrads Rödluva och Diana Zet. En trio som i runda slängar sprang in 25 miljoner kronor.

Sedan har arbetsgivarna hetat Markus B Svedberg, Joakim Lövgren och Oskar Kylin Blom innan hon nu landat i Värmland hetaste formstall. Att Isabell är en bra hästskötare är följande ett kvitto på: 2018 tog hon emot pris från ATG som Årets Hästskötare på V75 och på Hästgalan 2019 fick hon Stig H:s Hästskötarstipendium.

Som kusk debuterade Isabell med Mr Jonsami i augusti 2014. De blev åtta i ett lärlingslopp och fick en matlapp. Första segern kom på samma bana i mars 2017 då hon vann med pappa Åkes Idaho Sund, en häst Isabell tog sina första tre segrar med. Totalt har det blivit 14 segrar på Bollnäs, Östersund, Hagmyren, Rättvik, Oviken, Eskilstuna, Romme, Halmstad, Solänget och Solvalla. När kommer första segern på nya hemmabanan Årjäng?

Välkommen till Värmland Isabell!

Hasse Svennehed

Stig Hs skötarstipendium (1).jpg

DSC_0169.JPG

Publicerad tisdag 15 augusti 2023. infoarjang@arjang.travsport.se