Månadens hästägare mars

Stall Exclusive


Under mars månad hade Stall Exclusive två riktiga kanondagar i Norge. Först åkte man till Biri den 12 mars med stallets åldermän Donatomite och Island Life och var etta och tvåa i samma lopp!

För Donatomite (delägd med familjerna Ås och Hermanseter) var det seger nummer 21. För körande Jonas Ås var det däremot seger nummer ett, vilket säkert värmde lite extra. I sulkyn bakom Island Life (delägd med familjen Jonehög) satt Årjängstränaren Per Ludvig Nilsen. Dessa två plockar fina placeringar i skymundan hela tiden och denna andraplats var deras andra i år på Biri.

– Vi funderade på att pensionera Donatomite ett tag men efter en ordentlig analys tränar vi nu lite annorlunda och startar på andra banor än Bjerke, där han inte trivs berättar segerkusken när jag når honom på telefon.

Onsdag 15 mars var det dags för en ny resa över gränsen och denna gång styrde man kosan till Bjerke. Hem åkte man med två segrar till stallet sedan Mazeppa och Per Ludvig Nilsen vunnit lopp 4 och Jazzlyne Exclusive och Christina Tilp vunnit lopp 6. Två segrar på 40 minuter!

Christina har redan vunnit två lopp med Jazzlyne Exclusive (Django Riff – Primrose Kronos) i år och från stallet hörs det att de har förhoppningar på det 4-åriga stoet.

– Ja hon är stark och vi siktar på att ha med henne i några längre och större lopp i höst säger Jonas.

Loppen på Bjerke innebar att stallet kunde räkna in tre segrar och ett andrapris, på fyra dagar.

– De här framgångarna var ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi bygger upp gården på hemmaplan nu och vårt team med Per Ludvig Nilsen, Roland Göransson, Christina Tilp och våra helgjobbare gör ett kanonjobb säger Jonas Ås avslutningsvis.

Hasse Svennehed

 

Publicerad tisdag 11 april 2023. infoarjang@arjang.travsport.se