Lördagsmys på Färjestad och Bjerke!

Breddtrav på Färjestad och V75 från Bjerke var det under lördagen. Flera startade på båda banorna och bra gick det.


Först ut var Rebecca Arnerlöf och Grand Maxim på Färjestad när de vann lopp 6. Positionen blev tredje invändigt och luckan kom i sista kurvan när det blev fritt fram och Rebecca kunde gå ut och enkelt avgöra på upploppet. Segertiden blev 14,4 auto över medel distans och 10 000 kronor till AB Olgupex med flera. 

grand maxim2.jpg

Grand maxim.jpg

grand maxim pris.jpg

grand maxim 3.jpg

I lopp 7 var det dags för Frida Johansson och Dine Lotta. Från 40 meters tillägg kom de fint iväg och började jaga ikapp tillägget. Varvet från mål fick dem draghjälp i tredjespår men fick gå ut i fjärdespår på sista bortre långsidan för att avancera framåt. Det bet bra och dem tog hand om ledningen och kunde hålla den enkelt över mål. Första segern i Dine Lottas karrär kom äntligen och ett nytt rekord på 30,6 över medel distans. 10 000 kronor till Gunnar Kylén, Ann-Charlotte Kylén och Frida Johansson som äger tillsammans. 

Dine lotta 2.jpg

Dine lotta.jpg

dine lotta 3.jpgFroda j.jpg

Foto: Lennart Kihllman 

Maria E Persson tog också andra raka montésegern med Åmålstränade Oti Star på Färjestad.

På grannbanan Bjerke startade flera från Årjäng och där gick det bäst för team Kristian Lindberg. Det var i lopp 4 som Kristian körde Hard Center. Från spår 9 bakom bilen blev positionen tredje ytter och rygg på stallkamraten Gandalf Brodde som kördes av Eirik Höitomt. Inga rörelser i fältet förens sista kurvan då Eirik gick ut med Gandalf och Kristian kunde haka på. In på upploppet attackerade Kristian i tredjespår och kopplade greppet på dem invändigt. Tvåa i mål blev stallkamraten Gandalf Brodde. Segern var värd 30 000 norska kronor och 15 000 kronor i andrapris. Segertiden för Hard Center blev 16,0 auto över medel distans. Äger gör ett helt gäng i Easy KB.  

hard center.jpg

Foto: Hesteguiden

Årjängstravet gratulerar till en mycket fin lördag!

Publicerad söndag 6 november 2022. infoarjang@arjang.travsport.se