Ny organisation på anläggningen från april

Årjängstravet har sedan 2018 haft ett entreprenadavtal i dess nuvarande form med företagare Andreas Eriksson där han haft ansvar för anläggningen i stort gällande fastigheter och träningsbanor. Från april väljer Andreas att avsluta avtalet och gå vidare i sitt yrkesliv med nya utmaningar.


Andreas Eriksson har gjort ett fantastiskt jobb under många år och varit en oerhört omtyckt och positiv medarbetare som vi alla kommer att sakna. Hans rutin, trygga och lugna sätt ihop med lösningar på det mesta har varit en tillgång för oss. Han lämnar ifrån sig anläggningen i ett fint skick och kommer hjälpa nya gänget igång. 

Det blir nu en ny organisation på anläggningen från april och istället för entreprenad kommer det bli antällda som tar över ansvaret och arbetsuppgifterna som legat under Andreas entreprenad. Från 2022 har Årjängstravet valt att höja resurstilldelningen på anläggningen och med en utökad budget kan organisationen utökas och bli mer hållbar. En god och positiv arbetsmiljö är mycket viktig för oss framåt ihop med god kvalitet i vår leverans. 

Vår nya anläggningsansvariga heter Björn Henningsson och han är ifrån Blomskog och arbetar idag som konsult inom elteknik åt bland annat Årjängstravet, Åmålstravet, Arvikatravet och andra travsportsorganisationer på konsultbasis.

Björns kompetenser inom elteknik och projektering ihop hans nuvarande kunskap om vår anläggning med allt ifrån fastigheter till teknik gör honom värdefull. Detta ihop med hans engagemang för Årjängstravet gör Björn till en förträfflig medarbetare för oss. Björn kommer ha ansvaret för anläggningsfrågorna, driva utvecklingsprojekt och även hyras ut till andra travsportsorganisationer.  

Vår nya banansvariga heter Anders Danielsson och han kommer närmast från Hanza. Anders bor i Holmedal och har travsport och hästträning samt hovlageri som stora intressen. Anders har ihop med sin bror och far tränat fram travsportsstjärnor som bland annat Goldomaster. Anders har en bakgrund inom asfaltsläggning och är duktig med maskiner. Detta ihop med hans brinnande intresse för travsport och viljan att skapa bra förutsättningar för våra travhästar gör honom till en passande banansvarig hos oss. Anders är oerhört taggad inför uppgiften att få bidra till visionen Sveriges vackraste bana och kommer smygstarta lite redan i mars. Anders kommer att vara kontaktpersonen för er aktiva gällande träningsanläggningen framöver.

Det räcker inte med Björn och Anders för att vi ska lyckas med vårt uppdrag utan vi behöver en multikonstnär i rollen som ban- & anläggningsarbetare. Till det har vi hittat i Roberth Hansson från Sillerud som har häst- och travsportsintresse samt är aktiv själv. Roberth jobbar idag med grundarbete på annan ort och längar hem till Värmland på heltid. Han har tidigare erfarenheter av asfaltsarbete, snickeri, maskiner, svets osv. Roberth är en mångsysslare som kommer få jobba med både anläggningens fastigheter och träningsbanor. Vi ser fram emot att få Roberth i teamet och han börjar redan 14 mars.

Magnus Hammersberg jobbar sedan länge som vaktmästare hos oss och han är en av våra nuvarande viktiga medarbetare. Magnus är självfallet kvar i teamet även framöver.

Jag ser ljust på framtiden även om det kommer behövas en inkörsperiod innan teamet kan sköta banorna med samma finess som Andreas. Jag hoppas att alla aktiva hälsar de nya medarbetarna välkomna, tar emot dem på ett hjärtligt sätt och ger dem utrymmet att växa in i sina nya roller. Att vara ny på jobbet har vi alla varit.

Hoppas vi ses på travgalan imorgon för nu äntligen får vi ses live under festliga former igen!

Johanna Karlin
travbanechef

 

 

Publicerad fredag 4 mars 2022. infoarjang@arjang.travsport.se