Beartime till final i Sweden Cup

Helena Edlund-tränade Beartime var i lördags med i Sweden Cup – Lilla Elitloppet. Efter en tredjeplats i försöket tog han sig till final. Där möttes de nio bästa från försöken och från spår sju blev han utan pengar, trots ett bra lopp. Beartime fortsätter att utvecklas och visst är det kul att Värmland åter har en stjärna som kan vara med i större sammanhang.


Beartime gjorde ett bra försök och tog sig till final som trea på 11,6ak, efter att ha fångat tredjeplatsen i sista steget. Före sig hade han bara Usain Töll och Floris Baldwin. Usain Töll har varit bra i Paris hela vintern och var senast fyra i Copenhagen Cup.

I finalen försökte Beartime gå från kön 900 kvar, men att gå runt dessa topphästar – minst av Gulddivisionsklass - blev för tufft. In på upploppet hade han tätkänning, men krafterna tröt till slut. Men trots att det tog emot till slut så var han bara 1,5 längd från tredjepriset, men ändå oplacerad.

På Facebook skrev Helena under söndagen att ”Beartime återigen gör bra lopp och gick vidare till final, där blev det tufft, men vi är supernöjda med honom.”

Trippeltravet på Solvalla under Elitloppshelgen startade redan i fredags då Kristian Lindbergs Hard Center var femma på nytt tjusigt rekord – 13,9am! Hard Center var snabb ut men då han inte nådde ledningen tog Kristian upp och körde invändigt. Hästen har ännu inte vunnit, men han plockar pengar i varje start.

Paw Mahony och R.K.Queen överraskade i ett STL-lopp på Romme i mitten av april och i lördags på Solvalla var hon därför med i finalen. Från tillägg sprang hon åter en 1.13-tid på en något smetig bana. Insatsen räckte till ett ”matlapp” värd 15 000 kronor.

Hasse Svennehed

Publicerad måndag 30 maj 2022. infoarjang@arjang.travsport.se