Wildcard till Beartime

Årjängshästen Beartime har tidigare i år vunnit Gulddivisionslopp i Norge och tävlat bra i tre raka starter i Gulddivisionen här i Sverige. Senaste starten skedde under Elitloppshelgen där han tog sig till Final i Sweden Cup, som även kallas Lilla Elitloppet.


- Med de meriterna i bagaget ser vi honom som ett starkt hemmahopp som vi vill ha med i prishöjda Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen den 16 juli, därför får han vårt enda wildcard säger Johanna Karlin, Travbanechef för Årjängstravet.

Totalt finns det plats för 10 hästar i Årjängs Stora Sprinterlopp. Beartimes wild card och en garanterad plats till segraren i Bergslagsloppet på Lindesberg den 6 juli, innebär att åtta platser är vakanta.

Totalt finns det rejäla pengar att tjäna. Vinner man i Lindesberg och Årjäng så får man 725 000 kronor. Dessutom blir man inbjuden till Hugo Åbergs Memorial som körs på Jägersro den 26 juli och där kan man tjäna ytterligare 1 609 000 kronor. Så tre raka segrar ger drygt 2,3 miljoner kronor.

Att eliten tävlar under sommaren i Årjäng – Sveriges vackraste bana – har varit en realitet sedan 1952, eller i 70 år. Men vi bjuder på så mycket mer. Stortravet innebär dubbeltrav fredag 15 juli och lördag 16 juli. Redan nu kan du köpa dina biljetter på Tickster.com, bland annat en early bird entrébiljett till lördagen som har specialpris juni ut.

Ifjol kunde vi på grund av pandemin bara hälsa 3 000 personer välkomna att se Årjängs Stora Sprinterlopp.

I år finns inga begränsningar utan vi kan äntligen till fullo välkomna Sveriges vackraste publik igen och hoppas på att över 10 000 personer deltar i folkfest på plats, avslutar Johanna Karlin.

 

För mer information kontakta:
Johanna Karlin
Kontor: 0573 – 63 85 61
Mobil: 073 – 834 17 76
Mail: johanna.karlin@arjang.travsport.se

 

Publicerad torsdag 9 juni 2022. infoarjang@arjang.travsport.se