Traditionsenligt Bluestrav på Åmål och tre segrar med till Årjäng

Bra dag på Åmål för Årjängs B-tränare och det började bra redan i lopp 2.


Där Kristin Henrikssons fyraåring Call It Home gjorde årsdebut. Peter Ådefors satt i sulkyn och från spår 7 på startvolten tog de hand om ledningen. Där fick de bestämma tempot och första segern för både tränare och häst var ett faktum. Segertiden blev 20,1 över medeldistans och 10 000 kronor till Kristin som äger tillsammans med syster Sofia. Call It Home mål.jpg

 

I lopp 6 var det dags för Jury M.L. som tränas av Leif Gustafsson. Även här satt Peter Ådefors i sulkyn men nu från spår 1 och positionen från start blev rygg ledaren. Dryga varvet från mål gick Peter ut i dödens och in på upploppet hade de kopplat greppet om segern. Segermarginalen blev flera längder och en segertid på 16,5 över medeldistans. 10 000 kronor till Beckman och Gustafsson HB i Årjäng. 

 

jury m.l..jpg

jury åmål.jpg

 

Sundbo Vacker gjorde debut i Emelie och Joel Djurbergs regi och gjorde det med bravur.  Från 20 meters tillägg tog Roy Atle Ruud Nilsen henne lugnt iväg och landade utanför ledaren. Där låg det kvar hela loppet och när han manade på henne på upploppet så avgjorde dem precis till seger med ett huvud till fördel. Segertiden blev 36,7 över medeldistans och 10 000 kronor till Emelie och Joel.

Sundbo Vacker mål.jpg

Foto: Lennart Kihlman 

Årjängstravet gratulerar!

 

Publicerad onsdag 6 juli 2022. infoarjang@arjang.travsport.se