Här är alla hemmahoppen i STL/V75-loppen

På lördag är det dags för loppen många har siktat på länge. På V75-kupongen finns fem hemmahästar i fyra lopp. Vi har pratat med alla och pejlat läget.


Lopp 5, STL Silverdivisionen, 3 Monfalcone

Hedershästen Monfalcone gör på lördag sin 19 start på V75! På hemmaplan har han gjort tre av dessa med resultatet 3-2-3, så hästen går alltid bra när V75 kommer till Årjäng.

  • Formen är bra på hästen då han gjort bra lopp på slutet, det verkar som han mått gott av ett miljöbyte säger tränaren Peter Strömberg.
  • Spåret är bra och han är hyfsat startsnabb, distansen gillar han så drömmen vore ett rygglopp efter sargen och då kan han tjäna en bra peng säger Peter.

Lopp 5, STL Silverdivisionen, 8 Bravivivicimo

Bravvivivicimo, kallas i stallet för ”Vivi”, är en häst som på slutet haft mycket otur, bland annat två galopper i de senaste starterna.

  • Det finns bra förklaringar till de galopperna och senast tappade hon ett andrapris i ett V75-lopp i Norge, så formen är det inget fel på säger Jörgen Pettersson.
  • Vi har haft konstant otur länge nu. Vi var nära att komma med i Diamantstoet och när jag såg att det fanns chans att komma med i Silver så anmälde jag hit. Men åttonde spår mot en massa hingstar blir tufft trots form resonerar Jörgen.

Lopp 6, STL Diamantstoet, 11 R.K.Queen

R.K.Queen vann ett STL-lopp på Romme i april och har sedan gjort två lopp där hon gått 13-tider utan att hon fått den rätta utdelningen. Sist på Bjerke hade hon en halsinfektion så den starten glömmer vi.

- Hon kanske inte har den formen hon hade under Elitloppshelgen men vi hoppas hon är långt fram då hon tränat bra och jag tror vi kan få en bra start då hon är startsnabb säger Paw Mahony.

Lopp 10, STL Bronsdivisionen, 1 Global Virgin

Global Virgin vann Lill Mavils lopp i Åmål i näst sista starten. Sedan gjorde hon ett bra lopp i STL-finalerna på Eskilstuna senast, som sexa på 13,2m. Utan trafikproblem är hon längre fram där.

  • Det var stolpe ut i Eskilstuna men hon var kanonbra i ett jobb i söndags så formen är nog på topp säger Birger Pettersson Wiik, som siktat på Årjängs stortrav hela året.
  • Spår ett ger oss en bra position denna gång och vi provar också med en amerikansk sulky åt Magnus (Djuse denna gång då Jakobsson har egen häst i samma lopp) lägger Birger till.

Lopp 11, STL Gulddivisionen, 2 Beartime

Hemmahäst i Årjängs Stora Sprinterlopp är inte helt vanligt. Senast ägda var Donatomite 2018 och senast tränade var Tom Horpestads Santana Ås 2010. I år finns dock en med och det är Helena Edlunds Beartime.

Beartime har sedan han fick sitt wild card varit ute i ett snabblopp. Efter det har han laddat batterierna.

  • Vi har lindat in honom i bomull skrattar Helena Edlund.
  • Vi har kört lite fortare i måndags och han går ett sådant jobb på torsdag också berättar Helena, som dessutom är mycket nöjd med spåret.

Vi önskar alla lycka till!

Hasse Svennehed

Publicerad onsdag 13 juli 2022. infoarjang@arjang.travsport.se