Nyförvärv till Tom Horpestad

Tom Horpestad får inom kort in Otto Håleryd i träning. Hästen har bra meriter och kommer närmast från Robert Dunder, som driver sin verksamhet på Åke Svanstedts gamla gård i närheten av Sundsvall. Hästen köptes på auktion under helgen och han kostade 120 000 kronor.


Otto Håleryds pappa är Readly Express, som bland annat vann Prix d’ Amérique och som nu står som avelshingst på Menhammar Stuteri. Readly har fått en bra start i aveln och är bland annat pappa till Calgary Games, som ifjol vann Svenskt Trav-Derby och Europderbyt.

I Ottos moderstam finns många kända kort. Mamma är Stella Håleryd och mormor Blitzy Sund.

Ottos själv är född 2018 och han har gjort 18 starter för sin tidigare tränare Robert Dunder. Otto har tävlat bra och varit bland de tre första åtta gånger. Rekorden, 14,8k och 14,2am, är satta i år och senaste segern togs i maj på Dannero. Senaste starten skedde på Hagmyren för ett par veckor sedan. Totalt har han tjänat en kvarts miljon.

  • Den förre ägaren skulle byta ut några tävlingshästar mot unghästar och vår hästägare gör tvärt om säger Tom Horpestad.

  • Hästen kommer till vårt stall under nästa vecka och det ska bli roligt att få träna honom fortsätter Tom.

Tom Horpestad har idag 13 hästar i träning och på Arvika senast tog han en dubbelseger som kusk då han vann med egna Grand Maxim och lånestyrde Sogns Basse.

Köpare är en hästägare hos Tom Horpestad från Gävletrakten.

Hasse Svennehed

 

Publicerad måndag 1 augusti 2022. infoarjang@arjang.travsport.se