Ny storseger för Paw Mahony

Paw Mahony är inte rädd för att starta sina hästar i lite tuffare konkurrens. I helgen reste han till Bollnäs och levererade en ny skräll på V75 i form av Missing Tooma, som överraskande vann Bronsdivisionen för Mats E Djuse. Det var andra segern i år för Stall Mahony på V75 då Paw själv vann med R.KQueen i april på Romme. Vid båda segrarna har det stått 110 000 kronor på segerchecken.


Att en Årjängstränare tar två segrar på V75 med bara några månaders mellanrum är inte vanligt. Paw Mahony har i år lyckats och dessutom på ett litet antal starter. Fem starter har givit två segrar och 237 500 kronor inkört. I TV-kunde vi se en glad Paw krama om dottern Olivia som sköter segerhästen.

- Det här var roligt och Mats körde ett helt perfekt lopp sa en glad Paw efter segern.

Missing Tooma fick ett vilsamt lopp från tredje invändigt och lucka till slut. Kort före mål fångade hon in ledaren.

Strålande glad var också delägaren Even Elvenes.

- Jag har haft en segrare på V75 tidigare men detta är helt sjukt skrev Even i ett mail efter loppet.

Missing Tooma laddade upp inför Bollnäs-segern genom två andrapris i Norge och ett tredjepris hemma i Årjäng. Men trots fina prestationer var hon totalt bortglömd av spelarna inför loppet i Bollnäs. Frågan är om inte Paw Mahony är årets skrällkung på V75 med två sto(r)segrar till ATG-oddsen 156,55 (R.K.Queen) och 47,03 (Missing Tooma).

På streckspelet V75 var Missing Tooma totalt bortglömd och hennes seger skickade upp värdet på V75 från 122 000 kronor till 12,56 miljoner. Det innebar två vinnande system. Ett inlämnat av en kompisgäng i Danmark och ett av en Harry Boy-spelare i Sverige som satsade 144 kronor. Kanske får Paw Mahony några tårtor skickade till sig i veckan från dessa två nyrika?

Årjängstränaren Paw Mahony har stallet i högform. Trots att en hel del återstår av 2022 har han redan passerat stallets siffror för ifjol. De två V75-segrarna som givit 220 000 kronor är naturligtvis orsaken men även Borups Vallmo, Millmighty, Jatzy Jazz, Onkel Tooma och Pekka’s Pearl har plockat tränarsegrar i år åt Paw.

Hasse Svennehed

Publicerad onsdag 3 augusti 2022. infoarjang@arjang.travsport.se