Mental träning med Stig Wiklund – FULLT!

Årjängstravet satsar på banans tränare och kuskar i samarbete med Stig Wiklund som är mental coach och känd ifrån idrotten och travet. Intresset har varit stort och det är nu fullbokat.


Årjängstravet har under 2021 hittat ett nytt innehåll i samarbetet med företaget Aircoil och tillsammans satsat på ungdomarna med fokus på mental träning och det coachande förhållningssättet ihop med Stig Wiklund. Banan själva satsar samtidigt själva på de aktiva och personal och har nu fullt hus till föreläsningen för den målgruppen på kvällen med Stig.

Stig Wiklund har coachat många stjärnor genom åren och namn som Frida Karlsson, Johan Olsson, Öystein Tjomsland och Robert Bergh kan nämnas. Stig ser fram emot samarbetet och tycker det är kul att få vara med och bidra. ”Så himla bra och inspirerande att Årjängstravet gör den här satsningen på mental träning/det coachande förhållningssättet. Det gäller att möta framtiden och då är det viktigt att ligga i framkant.” säger Stig Wiklund.

Det är nu fullt till föreläsningen med Stig och flera proffstränare har anmält sig från både från Årjängstravet och Färjestadstravet. Kristian Lindberg, Peter Strömberg, Paw Mahony, Jonas Moberg och Magnus Jakobsson kan nämnas.

Jonas Moberg har berättat för mig hur positivt han tycker denna satsning med Stig är och att han själv brinner extra för mental träning och tar hjälp av Stig. Jonas uttryckte att han känner att det ger honom mycket och vill att fler får möjligheten. Han ville även anmäla sig och tränarkompisen Magnus Jakobsson till vår föreläsning, om de fick plats vill säga. Fler av våra egna proffstränare som var positiva till detta när vi hade möte tidigt under året har anmält sig så det känns kanon. Personal från oss och sportkontoren på både Färjestad och Åmål har också anmält sig och det känns kul att vi tillsammans ska få ta del av kvällen. Målbilden är såklart att kunna bygga vidare på detta sen framöver, säger Johanna Karlin, travbanechef.

Stig Wiklund besöker Årjängstravet tisdag 7 september.

 

Johanna Karlin
travbanechef

Publicerad fredag 3 september 2021. infoarjang@arjang.travsport.se