Första segern för häst och ponnykusk, samt andra segern som junior

Segrarna under helgen kom på Färjestad, Axevalla och Åmål. En ponnykusk och häst tog första segern och en ung tjej tog andra i livet med stor häst.


Färjestadstravet körde 14 fulla ponnylopp i lördags. Bäst gick det för Malin Arnerlöf som tog sin första seger sedan ponnylicensen var klar. Det var i lopp 9 som segern kom med sin egentränade Emmeros Atlas. Alva Larsson äger. Det blev även flera fina placeringar med hem för andra ekipage.

malin atlas.jpg

Axevalla körde breddtrav i lördags och där startade Leif Gustafssons Jury M.L. Från bricka fyra bakom bilen hamnade de i andra spår och fick tugga på i dödens nästan ett varv innan de blev avlösta. Luckan kom in på upploppet och då kunde kusken Anders Christiansson mana på honom till enkel seger. 10 000 kronor var segern värd ooh med en segertid på 17,0. Äger gör Beckman och Gustafsson HB.

Skärmklipp.PNG

 

Åmål var näst på tur under söndagen. Där kom segern i första loppet som var Travrikes Ungas lopp. Edler och Selma Lindberg hade nummer två bakom bilen och gick då ner på innerspår. När luckan kom på bortre långsidan gick de ut, pressade på och kunde överta ledningen. Sedan var det inget snack om saken utan segern blev mycket enkel. En segertid på 14,3 auto över kort distans. 20 000 kronor till familjen Kristian Lindberg.

eler och selma.jpg

Edler mål.jpg

Foto: Kihlman 

Årjängstravet gratulerar!

 

Publicerad söndag 12 september 2021. infoarjang@arjang.travsport.se