Glädje efter beviljat stöd från Arvsfonden

Processen kring en eventuell nybyggnation av ett tillgänglighetsanpassat utbildningsstall för Travskolan på Årjängstravet har pågått länge. Tack vare ett stöd på 4 miljoner kronor, från Arvsfonden till Nordmarkens Travsällskap, öppnar sig nu fler möjligheter.


– Jag är stolt och det känns såklart inspirerande. Stödet från Arvsfonden till föreningen Nordmarkens Travsällskap innebär att vi kan fortsätta processen kring ett nytt tillgänglighetsanpassat utbildningsstall, säger Travbanechef Johanna Karlin. 

Stödet innebär stora möjligheter för Nordmarkens Travsällskap att kunna fortsätta att sträva efter en travsport som är tillgänglig för alla. Ett nytt utbildningsstall i moderna lokaler skulle dessutom bidra till en bättre och mer hållbar arbetsmiljö för hästar och människor. Arbetet med att driva en travbana och en utbildningsverksamhet i framkant pågår kontinuerligt. 

–  Jag känner mig oerhört glad och tacksam för de möjligheter stödet ger. Våra fantastiska medarbetare har lagt ner ett gediget arbete med den här ansökan och vi ser med spänning fram emot hur vi kan ta det här vidare. Det är ett stort projekt och en lång process, men också en fantastisk möjlighet. Nästa steg är att ihop med styrelsen och medarbetare förankra projektet lokalt och säkra återstående del av finansieringen, säger Birger Pettersson Wiik, ordförande Nordmarkens Travsällskap.

Stödet ska rekvireras senast 18 månader efter beviljat stöd vilket ger föreningen tid att arbeta vidare och förankra projektet innan första spadtaget.

Publicerad fredag 29 oktober 2021. infoarjang@arjang.travsport.se