Champions 2021

I söndags avgjordes championligorna för 2021. Här nedan finner ni alla vinnare och höjdpunkter från året.


Champion - Årets kusk

Carl Johan JepsonCarl Johan Jepson.jpg

Det blev en spännande strid in i det sista då kallblodskungen Jan-Roar Mjölneröd ledde med två segrar vid travdagens början. Det blev inte någon seger för honom under tävlingsdagen och istället två stycken för Calle vilken resulterade i seger för honom. En dubbel tog han även i den 3 oktober med Elle Vild och Lord Boko.  Under året tog Carl Johan Jepson 12 segrar, 6 andraplatser och 8 tredjeplatser. Han körde in 577 tkr med en segerprocent på 18,2.

Champion - Årets tränare

Jan Roar Mjölneröd

Jan Roar Mjölneröd träncham.jpg

Jan Roar är kallblodskungen som tagit 12 tränarsegrar med endast kallblod under året. 9 andraplatser, 3 tredjeplatser och 510 tkr inkört och med en imponerande segerprocent på 28,6. Detta gör att han vinner årets tränare med god marginal till tvåan Björn Goop. Två av dessa segrar kom i maj då han tog en tränardubbel med Rein Flax och Mjölner J.R. En dubbel blev det även i juni och juli. Imponerande!

 

Champion - Årets B-tränare

Björn Ceder

Björn Ceder.jpg

Björn har startat sina hästar i Årjäng 7 gånger och segrat 2 gånger. Första segern kom 20 februari med Victor C. och nästa kom med samma häst i maj. Två andraplatser avgjorde att Åmålstränaren blev champion 2021 före tvåan Jörgen Pettersson. 67 tkr insprunget och med en segerprocent på 28,6.

 

Champion - Årets kusk ungdom 16-25 år

Magnus Teien Gundersen

Magnus Teien Gundersen.jpg

Magnus har en segerprocent i Årjäng på hela 50 % genom 4 segrar på 8 starter. Dubbeln med Sam the man och Kaatje i augusti var en riktig höjdare och totalt blev det 126 tkr inkört under 2021. Magnus knep championatet för ungdomar före Julia Nilsson på två segrar.

 

Champion - Årets kusk bredd från 26 år

Peter Ådefors

128816-Peter Ådefors.jpg

Peter Ådefors blir återigen champion för breddkuskar på Årjängstravet. Tre segrar har det blivit under året tillsammans med Melvinna, Qvarken och Pippi Pagadi och totalt 224 tkr inkört.

Årjängstravet gratulerar er alla till kanonprestationer!

Publicerad onsdag 27 oktober 2021. infoarjang@arjang.travsport.se