Årjängsmästare ska koras på Interjaktdagen med GS75!

Interjaktdagen körs söndag 3 oktober med finaler av tre olika slag och det är riktigt fin klass på loppen. Samarbetet med Interjakt började redan 2018 med en söndagstravdag i oktober med GS75 på temat jakt. Under 2019 fördjupades samarbetet ytterligare och tillsammans arbetades även serien Interjakts Årjängsmästare fram.


Interjakts Årjängsmästare är en serie där varmblodiga hästar samlar poäng under säsongen och de 15 med flest poäng som anmäler får delta i finalen med 100 000 kr i första pris i oktober på Interjaktdagen. Konceptet gynnar den som väljer Årjängstravet som bana att starta på och det är en morot till banans egna och aktiva utifrån att välja just Årjängstravet som bana.  

 

Om en del av prispengarna i loppet kan landa på våra egna regionshästar är det ett positivt plus, men vi välkomnar såklart även med det varmaste alla utifrån. När samarbetspartners visar intresse för sporten lokalt och vill stimulera den blir jag som ansvarig extra glad. I finalen för varmblod deltar hela 9 hemmahästar och totalt 13 regionshästar, säger Johanna Karlin, travbanechef.

 

Kallblodsmästaren startade 2020 eftersom vi ville ge kallbloden samma möjlighet och även den satsningen har tagits emot positivt. Här är norrmännen med och utmanar starkt, men i topp i ligan har vi vår egna Fina Boelito som tränas av Maija Rajala och 6 hemmahästar deltar totalt i finalen. Förutom dessa två finaler kör vi en final för treåriga varmblod som startat hos oss under säsongen.

 

På Interjaktdagen i år satsar inte Interjakt på jaktmässa då det varit svårt att veta vilka riktlinjer som kommer gälla på förhand, men satsar istället mer på de aktiva. Interjakt bjuder alla dagens tränare på friluftsbyxor från HaunterWear och har bjudit in till en spännande kuskmatch kallad ”Jägarduellen” i lopp 10. En kuskmatch för av Interjakt inbjudna kuskar med jägarexamen. Banan gästas därför på söndag av kuskar från eliten där flera av dessa inte brukar köra lopp på Årjängstravet mer än kanske en gång om året eller aldrig. Örjan Kihlström, Ulf Eriksson, Jörgen Westholm och Thomas Uhrberg kan nämnas.

 

Årjängstravet och Interjakt bjuder ihop med ST på gratis entré till dig som reggar fribiljett på Tickster på söndag. Detta görs tillsammans med ST för att samla in kontaktuppgifter och kunna kommunicera med besökarna framöver. De 100 första besökarna i publiken får dessutom en keps från Interjakt/HaunterWear.

 

Det är med glädje Årjängstravet kör första dagen utan riktlinjer för antal i publiken, där stallbacken inte en strikt arbetsplats och där inomhusytor kan öppna igen. För första gången sen 2019 öppnas spelhallen och inomhusläktaren. Travrestaurangen by Hotell Årjäng erbjuder viltbuffé och även familjen uppmuntras att ta sig en eftermiddagstur till travet och ge barnen chansen att rida och köra ponny samt åka en tur med karusellen som finns på publikplatsen. Hästägarna får komma in på stallbacken igen och kan återigen träffa sin häst och tränare på stallbacken under tävlingsdagen.

 

Vi vill att alla känner sig välkomna till oss på alla sätt och vis, men till hästägarna vill vi önska ett extra välkommen tillbaka. Alla vi som jobbar på Årjängstravet ser fram emot att arrangera denna travdag och kom ihåg att trav är bäst på plats, gärna på Sveriges vackraste bana dessutom. Avslutar johanna Karlin, travbanechef

Publicerad fredag 1 oktober 2021. infoarjang@arjang.travsport.se