Säsongsfinal på måndag

På måndag kör Årjängstravet sin säsongsfinal med första start klockan 12.20. Man bjuder på åtta intressanta lopp där det finns flera sportsliga godbitar, och som vanligt kompletterar gästerna hemmagardet och ger en bra total. Och du vet väl att det är gratis entré.


Ett långlopp för varmblodens snabbloppare inleder lunchen. Här finns flera intressanta hästar. En är Stall Courants Hell Patrol (bilden), som nu debuterar i Värmland. Hästen tjänade 1,2 miljoner kronor i USA som 2- och 3-åring. Nu finns han hos Björn Goop och hästen har fyra raka starter i STL och senast var han fyra i Hamburg. Nu möte han bland annat norske Eye of The Tiger som för två år sedan var tvåa i det norska Derbyt efter Max Brady och då belönades med en miljon norska kronor. Men sedan dess har han bara tjänat 10 000 kronor och gjort ett fåtal starter. Kanske är han nu på rätt väg igen.

Mest pengar, hela 50 000 kronor, lockar Årjäng med till segraren i Svensk Travsports Unghästserie (lopp 6). Från ett eller två tillägg kommer fyra bra norska hästar till Årjäng. Alla fyra har gått tider ner mot 1.30-1.31 och kanske får vi se en segertid under 1.30.

Axevallas Maria Törnqvist reser då och då till Årjäng med någon fin 3-åring. Ett lysande exempel är Lord Boko som startat i Årjäng två gånger i år och vunnit båda. Denna gång kommer hon med Bold Request (lopp 7) som senast gick 14,8am som tvåa på Färjestad.

Kuskligan är intressant. Inför årsavslutningen Jan Roar Mjölneröd med två pinnar före Carl Johan Jepson och med tre före Magnus Jakobsson. Mjölneröd har haft ett toppenår (12 segrar på 28 starter) och kan självklart bli champion i Årjäng. Dock har Färjestadskillarna både fler uppsittningar på måndag och dessutom fler andrapris sedan tidigare, så de är inte avhängda.

Förste norrman att bli champion i Årjäng var Tryggve Diskerud 1966, sedan har både Dagfinn Aarum och Cato Antonsen gått i hans hjulspår.

På måndag eftermiddag är det dags bokslut i Årjäng. 2021 är till ända och alla ser nu fram emot ett pandemifritt travår.

Publicerad fredag 22 oktober 2021. infoarjang@arjang.travsport.se