Vårpremiär 7 april!

Nu är det dags för vårpremiär på Årjängstravet 2021. Det är fortfarande märkliga tider och restriktioner och publikfritt gäller som tidigare. Vi måste vara tacksamma över att vi kunnat köra travtävlingar obehindrat under hela pandemin och det är till stor del tack vare er aktiva som följt restriktioner och hjälpt oss att skapa en säker arbetsplats.


Vi på Årjängstravet ser fram emot att få arrangera tävlingar igen, även om vi, liksom ni, saknar publiken något enormt. Men vi får hålla i och hålla ut och hoppas att vaccinationerna i samhället rullar på och att smittspridningen hålls i schack så att det så småningom kan börja lättas på restriktionerna i vårt samhälle.

FOKUS SPORT ÅRJÄNGSTRAVET 2021

Vi har en ny tävlingssäsong framför oss med en del sportsliga satsningar där flera kan kännas igen från de senaste åren. Interjakts Årjängsmästare är tillbaka även i år och det glädjer oss extra att det samarbetet fortsätter. Ifjol fick vi en hemmaseger i ekipaget Monfalcone och Peter Strömberg. Undrar vem som tar hem titeln i år.

Kallblodsmästaren är tillbaka, men i Årjängstravets egna regi. Fjolårets segrare blev toppstoet Åsrud vilja och som imponerad tvåa hade vi lokala Vollanfaks tillsammans med Per Ludvig Nilsen.

De båda serierna har samma poängberäkningsregler som tidigare och du kan läsa mer om det på hemsidan.

Nytt för i år är satsningen på serien Travrikes Unga, målgruppen 16-25 år, ihop med resten av banorna i regionen. Dessa lopp körs utom spel i samband med juniorchans. Läs mer genom ett klick.

För de yngsta presenterar vi även i år Stall Exclusives Ponnychampionat. Fantastiskt kul med satsning på våra ponnytravsaktiva barn och ungdomar som hävdar sig mycket bra även i resten av travsverige. Ifjol segrade Lea Mattsson och Nellie Norsell. När ponnytrav får börja arrangeras i år vet vi dock inte än.

Vi satsar i år igen på en treåringsfinal där de treåriga varmblod som tjänar mest pengar på Årjängstravet under 2021 är startberättigade i finalen den 3 oktober med ett förstapris på 60 000 kr.

Avslutningsvis, kolla gärna in får nylanserade hemsida, där vi nu kan sprida information på ett ännu snyggare sätt.

Önskar dig en härlig trav-vår!
Johanna Karlin, travbanehef

 

Vårpremiär med lunchtrav onsdag 7 april med tävlingsstart kl 12:20. Välkomna att anmäla till åtta lopp för varm- och kallblod och kicka igång våren ihop med oss. Anmälan senast torsdag 1 april. Klicka för propositioner.

Anmäl till söndagstrav med GS75 den 18 april med tävlingsstart kl. 13:45, kolla in propositionerna genom ett klick.

Tävlingsdagarna 2021