Publik från juni - En uppdatering

Fredag 11 juni arrangeras första tävlingsdagen med publik sedan oktober 2019. En fredagskväll med åtta lopp med första start kl. 18:30.


Vi öppnar upp publikplatsen för max 500 personer på anvisad sittplats utomhus 11 juni. Endast förköp kommer gälla och entrébiljetter kommer säljas via Tickster. Det kommer erbjudas bänkar/bord med plats för 4 personer alternativt plats på läktare eller på drive-in-området för sin bil. Även detta bokas på Tickster. 

Varje plats får 20 kvadratmeter och det är där man får vara under travdagen förutom för toalettbesök eller för att köpa sig något i take-away-kiosken. Det kommer vara viktigt att alla håller strukturen för att det ska fungera på plats och vara säkert ur smittskyddshänseende. Spelhallen och spelterminaler kommer hållas stängda och spel hänvisas digitalt till mobilen. 

Vi kommer öppna biljettförsäljningen till tävlingsdagen 11 juni måndag 7 juni och ett visst antal platser kommer reserveras för hästägare med häst till start under tävlingsdagen samt partners.

Våra restauranger öppnar också 11 juni och du bokar bord direkt med Hotell Årjäng för Travrestarangen och direkt med Restaurang Travmuseet för den restaurangen. Båda restaurangerna har viss serveringsplats utomhus. Personerna på restaurangerna räknas utanför området för allmänna sammankomsten och får inte vistas på publikplatsen i övrigt under tävlingsdagen. Även på restauranger kommer vissa platser reserveras för hästägare och partners.

Du kan fortsatt även följa våra tävlingar som digital besökare genom Årjäng LIVE och se loppen i Atg-live. Följ våra sociala kanaler facebook och instagram under tävlingsdagarna för senaste informationen. 

STORTRAVET 16-17 juli
Det var riktigt härliga nyheter som förmedlades igår kring ytterligare lättnader i juli och vi hoppas såklart att utvecklingen fortsätter positivt så att de lättnaderna kan träda ikraft.

Tills vi får besked om att ändringarna 1 juli träder ikraft är det upplägget från 1 juni vi utgår ifrån med 500 personer på anvisad sittplats utomhus.

Vi måste få våra tillstånd beviljade också innan vi kan justera antalet uppåt, men eftersom våra tävlingar ligger i mitten av månaden känns det hoppfullt att lyckas med det om ändringen blir fastställd.

Parallellt arbetar vi nu fram ett koncept för 3000 personer på anvisad sittplats eftersom vi vill ge så många som möjligt chansen att delta på plats under Stortravet. Det arbetet är enbart i startfasen i nuläget och vi kommer ut med en uppdatering kring Stortravet måndag 7 juni och sedan löpande framåt. 

Håll utkik här på vår hemsida och i våra sociala kanaler för senaste nyheterna.

Publicerad fredag 28 maj 2021. infoarjang@arjang.travsport.se