Bergslagsloppet kan bli vägen till Hugo Åbergs via Årjängs Stora!        

Årjängstravet - Lindesberg. Spännande samarbete inleds mellan Årjängstravet och Lindesberg med fokus på travbanornas största lopp för de varmblodiga hästarna. Det kan bli en trestegsraket för den som siktar högt. Vinn Bergslagsloppet 7 juli, segra i Årjängs Stora Sprinterlopp 17 juli och ta sen hem storkovan i Hugo Åbergs Memorial 27 juli.  


Årjängs Stora Sprinterlopp har körts sedan 1952 och körs traditionsenligt under Stortravet på högsommaren i juli. I år avgörs sprinterloppet lördag 17 juli i samband med att STL gästar Sveriges vackraste bana med en halv miljon kronor till vinnaren. Snabbaste segraren närmast bakåt i tiden är Uza Jozzelyn som segrade i spöregn 2019 tillsammans med Erik Adielsson på tiden 1.09,3. En segertid som tillika är banrekordet för äldre ston.

 ”När Robin ringde och föreslog detta samarbete blev jag glad. Att våra mindre banor kan hitta samarbeten kring dessa vassa lopp känns kul och inspirerande. Tillsammans kan vi stärka varandra genom att erbjuda en sportlig tvist och hjälpas åt att öka synligheten kring våra lopp. Om Lindesberg pratar om Årjängs Stora gynnar det oss och om vi pratar om Bergslagsloppet gynnar det Lindesberg.” säger Johanna Karlin, travbanechef Årjängstravet.

Lindesbergs Sportchef Robin Thörn: ”Vi är glada och stolta att arbeta tillsammans med Årjäng för att göra Trav-Sverige än mer spännande. Årjängs Stora Sprinterlopp är en fantastisk företeelse där trav i världsklass möter en svensk naturskön bana. Bergslagsloppet har funnits sen 1981 och har haft många namnkunniga och minnesvärda segrare sedan starten, eller vad sägs om Huxtable Hornline, Delicious U.S. och nu senast Redéns Elitloppsdeltagare Missle  Hill. Tack Johanna och Årjäng för denna möjlighet!”

Årjängstravet har tidigare haft möjligheten att dela ut upp till två wildcards i Årjängs Stora och nu blir det istället ett kvar eftersom ett wildcard blir biljetten för segraren i Bergslagsloppet 7 juli.

Samarbetet startar nu 2021 och kommer sedan utvärderas och sen tas beslut kring hur samarbetet fortlöper kommande år.

 

Vid frågor kontakta

Johanna Karlin, travbanechef                                                       Robin Thörn, sportchef
Årjängstravet                                                                               Lindesberg/Fornaboda
0573-63 85 61 073-83 41 776                                                       072-077 22 50 
johanna.karlin@arjang.travsport.se                                     robin.thorn@orebro.travsport.se


                                                                                                                                      

Publicerad måndag 3 maj 2021. infoarjang@arjang.travsport.se